Deprem bölgesini geçen hafta ziyaret eden BM ekibinin lideri Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüşmesinde konteyner kent için “bu kadar kısa sürede harika bir iş” diye bahsetmişti. O anların görüntüleri ortaya çıktı.

Asrın felaketinin vurduğu Adıyaman'da yaralar sarılmaya çalışılıyor. Şehrin Altınşehir mahallesinde bin 825 konteynerlik alanın inşası devam ediyor. Bir yandan 300 konteyner yerleştirildi. İçlerinde yaşam dahi başladı. Bu kente yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda görevli gelip incelemelerde bulundu. Bu kapsamda devam eden işbirliğini güçlendirmek amacıyla Birleşmişler Milletler Afet Değerlendirmesi ve Koordinasyonu (UNDAC) ekibi, Adıyaman Altınşehir semtindeki konteyner kenti ziyaret ederek yetkililer ve depremzedelerle görüştü. Ekip lideri Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüşmesinde konteyner kent için "bu kadar kısa sürede harika bir iş" diye bahsetmişti o anların görüntüleri ortaya çıktı.

1993 yılında kurulan UNDAC, ani başlayan acil durumlar için uluslararası acil müdahale sisteminin bir parçası olarak görev yapıyor. Birleşmiş Milletler'e ve afetten etkilenen ülkelerin hükümetlerine ani bir acil durumun ilk aşamasında yardımcı olmak için tasarlandı. UNDAC ayrıca gelen uluslararası yardımın ulusal düzeyde ve/veya acil durum mahallinde koordinasyonuna da yardımcı olmaktadır. Deprem acil durum bölgesinde bulunan UNDAC ekibi, depremden etkilenen topluluklar için hükümet yetkilileriyle birlikte çalışıyor. Adıyaman UNDAC ekibi, İsveç, Danimarka, Almanya, Pakistan ve Türkiye'den 8 profesyonelden oluşuyor.

"ÇOK ETKİLEYİCİ"

Takım Liderliğini Peru vatandaşı Jessica Jordan Davila'nın yaptığı ekip depremin ilk gününden beri bölgede bulunan Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile de kısa bir görüşme yaptı. Bu görüşmeden Bakan Karaismailoğlu; "Bu konteyner kenti yalnızca 6 gün gibi bir sürede bu hale getirdik" ifadelerini kullandı. BM ekibi Takım lideri Davila ise; "Bu kadar kısa bir sürede bu şekilde harika bir işin ortaya konulması hakikaten çok etkileyici" dedi.

KAYNAK: SABAH

Yorumlar 22 Yorum Var
  • Mehmet 09.03.2023 09:58
    Rabbim bizi başka afetlerden korusun, öncelikle deperemde yıkılmayacak yapılar yapmalıyız, ikincisi devletin hakkını vermek lazım, gerçekten olağanüste işler yapılıyor, Allah devlete zeval vermesin, emek veren herkesin ellerine yüreklerine sağlık.
  • Ziyaretci 09.03.2023 09:53
    DEVLETIMIZLE GURUR DUYUYORUM Reis ALLAH senden RAZI olsun
  • Kara Duman 09.03.2023 09:19
    Eksiklikler tabiki olabilir. Ama burda emek var. 11 tane il. 500km lik alan. Allah yardımcimiz olsun.
  • Şahin 09.03.2023 09:19
    Bizbu ülkede yaşıyoruz. Sadece Giresun'dan giden yardımlar 2 ilimizi ayağa kaldırır. Bozacılar ve şıracıları.
  • Zafer 09.03.2023 09:10
    Bunları Kemal ve bölücülerine söyleyin
Daha fazla yorum görüntüle