Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ilan eden 6'lı koalisyon, deprem üzerinden yürüttüğü çirkin ve asılsız ithamlara geri döndü. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP tarafından fonlanan Halk TV'de, "Başkan Erdoğan deprem bölgesine geç gitti" yalanını ortaya atıp, "5. gün gitti" ifadelerini kullandı. Ancak bilindiği üzere Başkan Erdoğan ilk günden itibaren asrın felaketi sonrası koordinasyonu sağlarken deprem bölgesine de ikinci günde gitmişti.

6'lı koalisyonun ortaklarından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi üzerinden Başkan Erdoğan'ı hedef aldı.

CANLI YAYINDA GÖZ GÖRE GÖRE YALAN

Daha önce de birçok konuda yalan söylediği ortaya çıkan Davutoğlu, CHP'nin fonladığı Halk TV'de göz göre göre manipülasyona başvurdu.

Başkan Erdoğan'ın deprem bölgesine 5. günde gittiğini iddia eden Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı kaç gün sonra gitti bölgeye beşinci ve altıncı gündü, dördüncü günün sonu veya beşinci gündü." diyerek canlı yayında yalan söyledi.

BAŞKAN ERDOĞAN DEPREMİN 2.GÜNÜ BÖLGEDEYDİ

Başkan Erdoğan depremin olduğu ilk andan itibaren talimatlarıyla krizi yönetmiş 24 saat sonra 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlere yönelik koordinasyon çalışmalarına Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi'nden devam etmişti. Erdoğan 2. gün ise Kahramanmaraş, Hatay ve Adana'da incelemelerde bulunmuştu. Bölgede bulunan depremzedelerin Antalya, Mersin ve Alanya'daki otellerde konaklayabileceğini belirten Erdoğan, "Hedefimiz inşallah bir yıl içerisinde aynen diğer felaketleri yaşadığımız illerde nasıl hemen Toplu Konut İdaresi olarak bu operasyonları yaptıysak, gerçekleştirdiysek aynı şekilde Kahramanmaraş ve diğer 9 ilimizde de bunları gerçekleştireceğiz. Hasar tespitleriyle her ailemize 10'ar bin lira ulaştıracağız." demişti.

Yorumlar 124 Yorum Var
  • Sencer 11.03.2023 20:11
    Ömründe AKP sayesinde başbakanlık yaptın bundan sonra o makamlara birdaha asla gelemen bundan sonra ancak CHP payandası olun.
  • wwwvy 11.03.2023 15:49
    bu dünya senin kadar bir nankör mahlük gördümü bilmem,sana yazıklar olsun,gerçekten ne çapsız bir maşaymışsın sen yaa.
  • yahya 11.03.2023 15:36
    yalancı herif
  • Alper 11.03.2023 15:26
    Üç kuruşluk dünya hayatı ve siyasi menfaat için bu kadar fırıldak olmaya gerek yok. Yazıklar olsun
  • Recep 11.03.2023 12:25
    Ahlaksız,iftiraci, dönme ikiyüzlü.....insan musvetesi yaratık.
Daha fazla yorum görüntüle