Millet İttifakı'nın gizli ortağı HDP'ye şimdi de Emek ve Özgürlük İttifakı içerisinde bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) tarafından özel bir formül bulundu. 81 ilde aday çıkarmanın akıl kârı olmadığını ifade eden TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, TİP’in HDP’ye bir oy dahi kaybettirmeden seçime kendi adıyla girebileceği bir formülü olduğunu söyledi.

Partisinin seçimlere kendi ismi ile katılma isteğinin gerekçelerini açıklayan Kadıgil şu ifadeleri kullandı;

“Ben seçim hukukçusuyum. Partide bu konuda uzun yıllardır çalışan arkadaşlarım var. Mevcut sistemde TİP'in 81 ilin 81'inde de HDP ile rekabet halinde seçime girmesi hepimiz için bir felaket sonucu doğurur. HDP'nin istediği modelde şu deniliyor: İttifak olmasın, seçime giderken, 81 ilin 81'inde de tek partinin, tek listeleriyle seçime gidelim. HDP'nin fikrine göre bu şekilde seçime gitmek daha çok milletvekili kazandıracak.

Bizim önerdiğimiz modelde ise şu var: 81 ilin 81'inde de yarışmak elbette ki akıl karı değil. Hiçbir ittifak için bu sistemde akıl karı değil. İttifak Yasası değiştirilmeden önce milletvekilleri ittifakın aldığı oy oranına göre dağıtılıyordu. Geldiğimiz noktada her parti aldığı oy oranına göre milletvekili çıkaracak. Bu tabloda da bizim zaten hiç olmadığımız bir yerde seçime girip, HDP ve hatta CHP'ye vekil kaybettirmemizin ne gibi bir mantığı olabilir? Dün girmedik siyasete. Türkiye İşçi Partisi'nin ya da Türkiye İşçi Partililerin böyle bir sorumsuzluğa "İlla bu parti her yerde seçime girecek" diye kapı açabileceğini kim hangi veriye dayanarak söyleyebilir. Biz bunu söylemiyoruz.

Yorumlar 51 Yorum Var
  • Barbaros03 15.03.2023 14:27
    Alisacaksiniz Baṣkan R.T.ERDOGAN
  • bekir 15.03.2023 13:51
    e madem kendi ambleminizle secime girmeyeceksiniz secime girmeyeceginiz ildelki teskilat calısanlarınız haybeye calısıyorlar rezaletsiniz ya
  • Önce vatan 15.03.2023 13:37
    zaten size oy atanların akıllı karı değil akıllı size oy atmaz size oy atan kominis partisi bu ülke koministi kabul etmez siz kendinize güven yok ki siz bu ülkenin çöpüsünüz çöpün temizleme günü gelmiştir
  • beşkardeşler 15.03.2023 13:03
    daha neye varsınız farklı bir söyleminiz yoksa partiyi kapatın
  • meraci83 15.03.2023 12:50
    Bazı insanların kalplerinin karalığı suretlerine vururmuş, şekildeki tip gibi!..
Daha fazla yorum görüntüle