TV100 yayınında, Haber7 Yazarı Ferhat Murat, CHP'li Berhan Şimşek'in eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki iddiasını çürüttü. Murat, "Selahattin Demirtaş kınadı dendi ya, terörist cenazesine gitmeyen milletvekili disipline veririm diyen de Selahattin Demirtaş" dedi. 

VİDEO İZLETİNCE, "ACIMASIZ ŞEYLER SÖYLÜYORSUNUZ" DEDİ

CHP'li Berhan Şimşek ise, "Ben hiçbir yerde okumadım. Çok acımasız şeyler söylüyorsunuz" diye karşı çıktı. Murat, Şimşek'in sözleri üzerine Demirtaş'ın söz konusu açıklamasını stüdyoda dinletti. 

Şimşek, Demirtaş'ın sözlerini dinledikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "İnşallah, Allah'ın izniyle Amerikalı askerler Irak'tan sağ salim döner" dediğini iddia etti. Murat, Şimşek'in iddiasıyla alakalı öyle bir demeci olmadığını belirterek, orijinal metini okumak istedi. Şimşek'in, "Orijinalini geç" demesi dikkati çekti. 

ORİJİNALİ İLGİLENDİRMEZMİŞ!

Şimşek, "ABD askerlerinin en az kayıpla eve dönmesi için dua ediyorum.' 31 Mart 2003. Dönemin Başbakanı tarafından verilen demeçte bu ifadelere yer verildi. Bununla ilgili Sayın Erdoğan'ın açtığı bir dava veya yayımladığı tekzip varsa siz haklısınız" diye konuştu. 

Şimşek, Murat'ın orijinal metni okumak istemesi üzerine ise, "Orijinal metin beni ilgilendirmiyor" diye karşılık verdi. 

Murat, orijinal metnin şöyle olduğunu söyledi:

"Dahası, bu cesur kadın ve erkeklerin en az kayıpla evlerine dönmelerini ve Irak'taki acının en kısa zamanda sona ermesini umuyor ve bunun için dua ediyoruz."

SPİKER ARAYA GİRMEK ZORUNDA KALDI

Şimşek, orijinal metnin okunması üzerine dava ve tekzip konusunda ısrar etti. 

Berhan Şimşek, bunun üzerine konuyu değiştirdi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hatay'daki ziyaretinden önce Türk bayraklarının Bakan'ın telefonuyla Türk bayraklarını toplattığını iddia etti. O arada araya giren sunucu, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hatay ziyareti öncesinde Türk bayrakları Ankara'nın talimatıyla kaldırıldı iddiası doğru değildir. Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyareti öncesinde Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından asılan büyükşehir flamaları sökülürken, Hatay Valiliğince yapılan prefabrik mescide yapılan Türk bayraklarının da söküldüğü tespit edilmiştir. Durumu fark eden Emniyet birimleri olaya müdahale ederek Hatay Büyükşehir Belediyesi personeli tarafından sökülen Türk bayraklarını yerine asmıştır. Ayrıca Türk bayraklarını sökülen Hatay Büyükşehir Belediyesi personeli hakkında Hatay Valiliği tarafından soruşturma başlatılmıştır" açıklamasını okudu.

Berhan Şimşek ise, bu açıklamanın Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapıldığını söyleyerek, "Bana göre bu bayrakları o taraftan provokasyon bu taraftan emirle kim toplatmışsa hata yapmıştır" dedi. 

Yorumlar 209 Yorum Var
  • Seyit Onbaşı 17.03.2023 20:54
    Rabbim DEVLETİMİZE Milletimize Zeval Vermesin İnşaallah cc Amin Şer odaklarına fırsat Vermesin. Adamlar üstlendiği görevlerini icra ediyorlar! Yalanmış , Doğruymuş, onlar için hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur!
  • Cihan Alkan 17.03.2023 15:56
    Teröristle iş birliği yapmak hiçbir şekilde doğru değildir. pkk dhkpc veya fetö farketmez. Milli duruşu olan bir muhalefet olmadıktan sonra akp erdoğan gitse bile sittin sene saltanat sürer.
  • İzzet 17.03.2023 09:32
    Bu beyefendi bitmiş. Uzatmaları oynuyor. Yazık.
  • ahmet 17.03.2023 08:55
    rezil adam işin kaerın yalan dolan birilerin parali maşasıı hainler araştırın kökünü yan ermeni veya yauhudi tiplerdendir bunlar ın ar damarı çatlamiş utanma yok yüz kızarmayok
  • ERCAN EKER 17.03.2023 08:48
    BERHAN ŞİMŞEK gibi insanlarala polemiğe girmek çok doğru değil, onların yüzlerine karşı KAFİRUN suresini okuyup mealini açıklamak yeterli olur.
Daha fazla yorum görüntüle