"Afgan kaçakların" Türkiye'ye "aktığı" iftirasını ortaya atan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Mehmetçik'le ilgili iyice haddi aşarak "Sınırda görevinizi yapın, kimseyi dinlemeyin" ifadelerini kullandı.

HDP'nin de destek verdiği 6'lı koalisyonun ortak adayı Kılıçdaroğlu sosyal medyadan yeni bir provokasyona imza attı. Kılıçdaroğlu yaptığı paylaşımda "Afgan kaçakların ülkemize aktığının haberleri geliyor. Mehmetçiğimize sesleniyorum. Vatan hepimizin vatanı, hudut da hepimizin namusu. Sınırda görevinizi yapın, kimseyi dinlemeyin." ifadelerini kullandı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı "Afgan mültecilerin ülkemize doğru aktığına dair haberler geliyor"  iddialarını yalanladı.

DMM'den yapılan açıklamada "Sınırlarımızda halihazırda herhangi bir göç dalgası söz konusu değildir. Hudutlarımız kamera, termal kamera, radar, dürbün, İHA, foto kapan ve diğer elektronik sistemler ile her türlü iklim ve arazi şartlarında 7/24 kesintisiz olarak en yoğun tedbirleriyle gece gündüz korunmakta, kollanmakta, gözetlenmektedir. Sosyal medyada 'mülteci akını' iddiasıyla paylaşılan görüntülerin Türkiye ile herhangi bir ilgisi yoktur." denildi.

"HUDUTLARIMIZ 7 GÜN 24 SAAT İLERİ TEKNOLOJI ÜRÜNÜ ARAÇ, GEREÇLERLE KORUNMAKTA, KOLLANMAKTA, GÖZETLENMEKTEDİR"

Bakan Akar geçtiğimiz günlerde sınır güvenliğine ilişkin "Sınırdan yasa dışı geçiş iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Hudutlarımız 7 gün 24 saat ileri teknoloji ürünü araç, gereçlerle Cumhuriyet tarihinin en yoğun tedbirleriyle gece-gündüz korunmakta, kollanmakta, gözetlenmektedir. Her türlü tedbiri alıyoruz. Deprem felaketi sonrası dahil zaman zaman siyasi mülahazalarla, şahsi ihtiraslarla gerçek dışı, abartılı, yanıltıcı söylemlerle hudut güvenliği, polemik konusu haline getirilmek isteniyor. Bu son derece yanlış bir davranıştır." ifadelerini kullanmıştı.

 

Yorumlar 85 Yorum Var
  • Muhammed 04.04.2023 15:22
    Samimi tarafsız dürüst ve objektif bir şekilde merakımdan bir soru soracağım. Bu adam cumhurbaşkanı adayı ve oy da alacak. Bu adama oy verecek zeka üzerinde sosyolojik bir tez hazırlanabilir mi?
  • Mustafa 03.04.2023 03:59
    Yalanda sınır yok senin sınırlarını kim koruyacak
  • Vatan 37 03.04.2023 02:16
    Kemal hainlikle hdpkk ile yarışıyor. Eeeee nede olsa chp dışında hdpkk oyları onun için çok değerli.
  • Doğan 03.04.2023 01:11
    Kemal pis ellerini Mehmetçiğin üzerinden çek. Kirli siyasetine evlatlarımızı alet etme.
  • Duyarlı 03.04.2023 00:51
    Ne terbiyesiz ve seviyesiz bir itham. Bu yalanlarla Cumhur başkanı adayı. Seni kınıyorum ve destekleyen cahillere şaşıyorum. ülkemizin siyasetine çok çok yazık. Askerlerimize dil uzatanların dili tutulsun.
Daha fazla yorum görüntüle