Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir dizi temasta bulunmak ve Sivas Merkez Millet Bahçesi İlk Fidan Dikimi, Kale Projesi Temel Atma ve 746 Konut Anahtar Teslim Töreni’ne katılmak için gittiği Sivas’ta tören öncesi esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Deprem sonrası Sivas’a geçici olarak göç eden bir depremzede Bakan Kurum’a 1 yıl içerisinde konutların teslim edilip edilmeyeceğini sordu.

Duygulanan depremzedeyi Bakan Kurum, “Daha önce yaptık mı, yapmadık mı” diye teskin etti. Depremzede de Bakan Kurum’a, “Yaptınız. Bak bugün diyorlar ki; o seçilsin bu seçilsin. Eğer bu adamlar seçilmezse ben yemin ediyorum gençliğimi görmeyeyim ki bir depremzede olarak; bu adamlar seçilmezse bir yıl değil 10 yıl geçsin, yine yapamazlar, yine yapamazlar. Allah yolunuz, bahtınızı açık etsin.” diye konuştu.

Depremzedeyi sarılarak teskin eden Bakan Kurum, “Allah razı olsun. Siz merak etmeyin, hiç üzülmeyin, tamam mı? Beraber üstesinden geleceğiz. Daha önce yaptık, yine yapacağız.” dedi.

Yorumlar 96 Yorum Var
  • Misafir 06.04.2023 23:12
    Tarafsız yorumcuya; Tarafsız yazmankla tarafsız olunmuyor, kepçenin ağzında çocuk iftirasını ispatla mukellefsin hiçbir aile böyle bir durumu kamuoyuna taşımadı, oturduğunuz yerde mikserlik yapıyorsunuz. Hizmeti yaparsa yine bu hükümet yapar.
  • Tarafsız Yorumcu 06.04.2023 17:40
    Enkazda çocuğunun cenazesini kepçenin ağzında parçalanmış olarak gören ebeveynler için hiçbir ev ev değil. Vaatlerle kandırmasın siyasiler. Lütfen ölümlere engel olsunlar. Depremde yıkılan şehirlerin çoğu yıllardır Akpartide. Belediyeler neden denetlemedi? Neden ölümü seyretmek zorunda kaldık. Müteahhitler neden denetlenmedi?
  • ak genç 05.04.2023 16:03
    İstanbulda ilk 100 günde 100 vaatten 4 yılda hiçbiri yapılmadı.herkese ders olsun.
  • Adnan 05.04.2023 15:54
    Bakan Kurum da Reis gibi, adam gibi adam, Rabbim ayaklarına taş degdirmesin.
  • Cafer 11 05.04.2023 15:44
    izmirdeki TOKİ evlerİ biteli bir yılı geçti. Sen hala uyuyorsun galiba. Soyuermeni'nin kooperatif kurup fotoğrafını yapıştırdığı arsalar bir yıldan beri aynı. Hiçbir hareket yok. Belediye üç yılda bir tane bile ev yapmamış. Ama bayraklıya deprem anıtı yapmış. :)
Daha fazla yorum görüntüle