Terör örgütü PKK’nın elebaşlarının 6+1 koalisyonuna desek mesajlarına bir yenisi daha eklendi. Terörist Mustafa Karasu muhalefete seçim taktiği vererek ortak listeyle girilmesi gerektiğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını duyurmasının ardından terör örgütü PKK'dan destek mesajları gelmeye devam ediyor.

Terörist elebaşları Cemil Bayık, Bese Hozat, Duran Kalkan, Murat Karayılan'dan sonra son açıklama Mustafa Karasu'dan geldi.

Hain örgütün elebaşı Mustafa Karasu, 7'li koalisyona desteğini yineleyerek ''Türkiye demokratikleşecekse, bu iktidara karşı da mücadele verilmesi gerekiyor. Muhalefetin, muhalif güçlere hesap sorması gerekiyor.'' dedi.

"BÖYLE BİR HÜKÜMETİN HEMEN YIKILMASI GEREKİYORDU"

Yayınladığı videoda açıklamalarda bulunan PKK terör örgütü elebaşı Mustafa Karasu, Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından masanın gücünün daha da arttığını savunarak, ''Böyle bir hükümetin hemen yıkılması gerekirken, bir daha halkın karşısına çıkmaması gerekirken ya şimdi halkın karşısına çıkıyor. Bilmem evlere yapacağım. Bu yönüyle gerçekten muhalefetin, muhalif güçlerin hesap sorması gerekiyor. Sadece bu depremin bu iktidarı götürmesi gerekiyor. Nasıl oluyor yani? Türkiye insanı bu kadar anlamaz mı? Bunları görmeyecek kadar gözü kör mü?'' dedi.

"ORTAK LİSTE MUHALEFETE KAZANDIRIR"

PKK elebaşı Mustafa Karasu, muhalefete seçimlere ortak liste ile girilmesi gerektiği fikrini vererek şu ifadeleri kullandı; 

''Türkiye demokratikleşecekse, bu iktidara karşı da mücadele verilmesi gerekiyor. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Bu açıdan Türkiye hakları açısından da bu iktidarın gitmesi gerekiyor. Bu iktidar Türk halkına layık değil. Türk halkı, böyle bir iktidara layık değil gerçekten. Bu iktidarın değişmesi gerekiyor. Bunun zaten önemli demokrasi güçleri de görüyor. Bu seçimde en verimli sonucu almaları gerekiyor. Yani ortak liste daha fazla kazandırır diyorlar. Herkes böyle söylüyor. Muhalif kanalları dinliyoruz onlar da böyle söylüyor yani. Biz de isteriz ki, istiyoruz yani, olması lazım önemli olan daha fazla temsil gerçekleştirmek mecliste. Yoksa bilmem şunlar fazla olmuş, şunlar az olmuş böyle yaklaşım olamaz yani. Önemli olan en fazla olmalı, meclise de en fazla temsili sağlayacak yöntemi gerçekten uygulamak gerekiyor. Herkes söylüyor bu seçim hiçbir seçime benzemez. Bu seçim o seçim değil. Böyle deniyor. O zaman gerçekten daha mantıklı bir yaklaşımla, tutumla diyelim en fazla seçilecek yöntemi bulmak gerekiyor. Gerçekten en güçlü nasıl çıkacaklarsa çünkü kendileri söylüyor, anlatıyorlar işte mecliste de sayının çok olmasının önemi var. Hatta deniyor ikinci tura kalırsa daha da önemli hale gelecek deniyor. O zaman herkesin buna göre daha sağduyulu yaklaşması gerekiyor.''

Yorumlar 71 Yorum Var
  • Türkoğlutürk. 02.05.2023 18:21
    Arkalarında dağ gibi Kılıçdaroğlu var.PKK emreder de Kılıçdaroğlu yapmaz mı?
  • canacan 07.04.2023 09:29
    bu adamı dinleyen nasıl oy verecek
  • Kamil 06.04.2023 18:53
    pkk bile kurtuluşu seçime bağlamış.
  • Ertuğrul 06.04.2023 18:04
    7 li masa ya destek verenler bu yayınları göremez çünkü onların seyrettirildigi medyada bunlar yok. HDP masum akp katil bu kadar mallaşmış olanlara bir şey anlatamazsin
  • Osman Kocaoğlu 06.04.2023 15:29
    Millet ittifakını destekleyen vatansever milliyetçi bağımsız Türkiye sevdalıları Mustafa Kemal'in askerleri Erdoğan düşmanlığı kulaklarınızı sağır gözlerinizi kör mü etti bunları duymuyor görmüyoruz musunuz?
Daha fazla yorum görüntüle