Ümraniye’de kiracı ile ev sahibi arasında zam tartışması nedeniyle kavga çıktı. Kiracı, bin 500 lira olan kirasının 6 bin lira yapılmasını kabul etmeyince ev sahibi kapısına gelerek kendisine hakaretlerde bulundu. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olay geçtiğimiz gün Ümraniye’de meydana geldi. 2 sene kirada oturan Recep Emirhan Dinç ile ev sahibi arasında kira zammı tartışması çıktı. Ev sahibi, bin 500 lira olan kirayı 6 bin liraya çıkarmak isteyince kiracı Emirhan Dinç zammı kabul etmedi. İddiaya göre ev sahibi, kiracıya ‘eve zarar vermişsin’ diyerek kapısına geldi. İkili arasında burada çıkan tartışmada Dinç'in iddiasına göre darp edildi.

Olay sonrası ise cep telefonu kamerasına yansıdı
Cep telefonuna yansıyan görüntüde kiracı Recep Emirhan Dinç koşarak sokaktan uzaklaşırken ev sahibinin ise, "Görüntüyü sileceksin. polisi arıyorum. Benim iznim olmadan benim görüntümü alıyorsun. Sen benim görüntümü alırsan. Saldırırım tabi" diye söylemesi dikkat çekti.

“Bin 500 liradan 6 bin liraya çıkarmak istedi”
Kiracı Recep Emirhan Dinç, “2 senedir burada kiracıyım, kirayı bin 500 liradan 6 bin liraya çıkarmak istedi ve kabul etmedim. Bana iftiralar attı ve kapıma gelip beni darp etti. Çok huzursuz olduk ve çıkmak zorunda kaldık. Hem fahiş zam yapıyor hem de kapıma gelip beni darp etti. Devletin bu konuda bir şeyler yapmasını istiyorum. Karakola başvurdum. Ama 2 gün sonra yeniden geldi. Bin 500 liraya oturuyordum, 6 bin lira istedi. '7 bin 500 liraya hazır kiracım var eğer çıkacaksan onu alacağım, çıkmazsan 6 bin liraya otur' dedi. Ben 4 katı zammı kabul etmeyince bana iftira attı, 'komşulardan ses geliyor eve gelip kontrol edeceğim' dedi. Ben de kabul etmedim. Kapıya geldi. Küfür ederek beni darp etti.” şeklinde konuştu.
 

Yorumlar 50 Yorum Var
  • sisci 14.04.2023 10:02
    vah garibim bin lira verince evi sahiplenmiş, bu kadar neye zıtlaşıyon orada hakkaniyet önemi var, devlat senin maaşına asgari ucrete iki yılda %150zam yaptı. sen bir liradan bibuçuk yapmışsın . git paylaşımlı evlerde kal. tek kalıyon madem. ne sünepelik yapıyon oy bile atmadığın devletin yasaları suistimal et diye değil.
  • sisci 14.04.2023 09:52
    köyde kakmadı o fiyata kira enaz eskikiracıyım diye 5000 lira vermeliydin. istanbulda oturuyorsun dostum.
  • yavuz 14.04.2023 09:24
    bedave otur ne ala
  • şahin 14.04.2023 09:18
    rabbim mal verip azdırmasın depremden de ibret alamdılar orda da azgın ev sahipleri vardı ne oldu çadıra mahkum oldular biraz vicdanlı olmaz gerek fırsatcı değil
  • Levent 14.04.2023 02:54
    Bu işe çözüm bulunmalı. 4 ay önce 2000 TL. ile oturan kiracım kanuna dayanarak sormadan , enflasyonlara rağmen, kendi kendine 2500TL. olarak kira yatırdı. Emsal olan kira 6-7bin. Ben 3500TL. istedim ve rezil oldum. Bırakmak zorunda kaldım, ne yaparsa yapsın deme durumuna düştüm. Kira da, Rıza ! (kabul etme/anlaşma) işidir. Aldım/sattım meselesi. Böyle de olmuyor. Kiracının durumu da çok iyi.
Daha fazla yorum görüntüle