İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari’de bin 830 rakımda yer alan Mahya Tepe Üs Bölgesi'ne uzun süren zorlu yol şartlarında vardı. O yolculuk kameralara böyle yansıdı.

Bakan Soylu, karayoluyla Mahya Tepe Üs Bölgesi'ne zorlu yolculuğu sonrası bayram namazını kılıp askerlerle bayramlaştı.

BAŞKAN ERDOĞAN ASKERLERİN RAMAZAN BAYRAMI'NI KUTLADI

Bayram namazı sonrası bölgede inceleme yapan Bakan Soylu komutanlardan bilgi alırken, kahvaltıda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştü.

Askerin Ramazan Bayramı'nı kutlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

"Kato Marinos'taki bütün komuta, er, erbaş kadrosunun şahsım, ailem, milletim adına bayramlarını tebrik diyorum. Rabbim daha nice bayramlara hayırlısıyla bizleri kavuştursun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Sizin bu kahramanlıklarınız, bu üs bölgesinden, birilerine, bu terörist takımına buraları üs edinme imkanını vermedi. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Bu vesileyle tüm şehitlerimize mübarek bayram sabahında Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim onları sevgili habibine komşu ettiği gibi bizleri de o makama eriştirsin ve bizleri de inşallah sevgili habibine komşu eylesin. Sizlerin bu vesileyle bayramınızı tebrik ediyorum. Ailelerinize birlikte inşallah bu bayramı yaşamaya, böyle bir fırsatı sizlere lütfetsin niyazında bulunuyorum. Gözlerinizden öpüyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanım Hakkari'de, Kato Marinos'ta üs bölgesindeyiz. Bu üs bölgesi de yeni yapıldı. Burası özellikle daha önce bütün bölgenin, Tunceli'den Karadeniz'e kadar lojistik ana merkezi ve geçiş yoluydu. Geçen yıl bu üs bölgesinde geçici olarak tutuyorlardı. 8 terörist etkisiz hale getirdiler ve ondan sonra bu bölge tamamen temizlenmiş oldu. Arz ediyorum. Bayramınız mübarek olsun Sayın Cumhurbaşkanım" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu'ya, Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Orgeneral Ali Çardakçı, Van Asayiş Kolordu Komutanı Aykut Tanrıverdi, Hakkari İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel ve İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar eşlik etti.

Yorumlar 49 Yorum Var
  • Alia 22.04.2023 07:53
    Bakan gibi baka…
  • NizliDe 22.04.2023 06:31
    Rabbim sizleri korusun ve başımızdan eksik etmesin.. DUÂ İLE.. Allah sizlerden razı olsun.
  • Gül 22.04.2023 05:25
    10 metre kareden masa başından sıcak çay kahve yudumlayarak ahkam kesip esip savurmak değil işte Vatanı böyle savunmak için, inadına sonuna kadar Recep Tayyip Erdoğan inadına Reis ve yol Arkadaşları inadına cumhur ittifakı Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
  • türkiyeee 22.04.2023 02:08
    kıyamam. çok büyük işler beceriyor.
  • Kurtboğan 21.04.2023 23:56
    Nereden nereye 20 sene önce asker bike zor giderdi
Daha fazla yorum görüntüle