TİP Sözcüsü Sera Kadıgil Sütlü, Alman DW Türkçe'ye verdiği röportajda, "Bu ülkede zengin, Türk, Sünni ve yaşlı değilseniz hayat zor. Kendini devlet sananlarla hesaplaşacağız." dedi.

CHP Genel Başkanı ve yedili koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Alevi"lik üzerinden başlattığı kışkırtıcılığa ve fitne tohumlarına Alman kanalı üzerinden TİP de destek verdi.

Emek ve Özgürlük İttifakı içerisinde yer alan parti Türkiye İşçi Partisi (TİP)'nden ise tehdit niteliğinde açıklamalar geliyor.

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil Sütlü Alman DW Türkçe'ye bir röportaj verdi.

"ZENGİN, SÜNNİ, TÜRK, YAŞLI BIR ERKEK DEĞİLSENİZ HAYATINIZ ÇOK ZOR"

Röportajında, belli kesimlerin bu ülkede daha ayrıcalıklı bir yere sahip olduğunu belirten Sütlü şunları söyledi:

"Bir sürü ayrımcılığa uğrayan bir kesim var bu ülkede. Daha adıyla sanıyla söyleyelim; zengin, Sünni, Türk, yaşlı bir erkek değilseniz bu hayatta gerçekten hayatınız çok zor."

"KENDİSİNİ DEVLET SANIP ZULMEDENLERLE HESAPLAŞACAĞIZ"

Hesaplaşma söylemlerinde bulunan Sütlü sözlerinin devamında şöyle konuştu:

"Biz Kürt sorununun çözümünde de eşit yurttaşlığı birinci ve en büyük harflerle önümüze yazıyoruz. Ama asıl baktığımız ve görmek istediğimiz yer budur. Ve arkadaşlarımızla birlikte, bu işin asli özneleriyle ve kendisini devlet sanıp, bu ülkenin kurucu bir unsuruna olmadık ayrımcılığı, olmadık zulmü reva görenlerle önce hesaplaşacağız, daha sonra da bir daha hiçbir kesim için böyle bir zulüm ortamı oluşmasın diye eşit yurttaşlık temelinde gerçekten güzel bir başlangıç yapmak istiyoruz."

Yorumlar 174 Yorum Var
  • Mesut 25.04.2023 16:39
    Faşist Kürt de az değil bu ülkede! Biri söylesin bana son 20 yılda ne zaman Kürt olduğunuz için devlet size "sen Kürtsün ya Cerkessin olmaz" dedi??! Yazıklar olsun faşistlere.
  • metin 23.04.2023 11:03
    konuşmak sadece boş gevezelik işiniz aç tavuk kendini tahıl anbarında sanırmış bu ülkeyi sizin gibi hainlere yedirmeyiz maalesef,
  • Bekir 23.04.2023 09:58
    Cirpinin zaten son çırpınışlariniz bunlar... hepinizi bu seçimle gömecez
  • Ali 23.04.2023 09:56
    Bekliyoruz topunuz gelin
  • ömeroğlu 23.04.2023 09:36
    Devamlı hesap soracağız diyorsunuz, eğer hesap sormazsanız dünyanın en rezil, en şeref yoksunu insanlarsınız. Terörden başşka elinizde ne geliyor?
Daha fazla yorum görüntüle