Çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan anne ve babalar, 3 Eylül 2019'da HDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nın önünde oturma eylemi başlattı. Yıllardır süren eylem bir anda tüm dünyanın dikkatini çekti.

Çocuklarını PKK'nın siyasi uzantısı HDP'den isteyen ailelerden bir kısmı bu süreçte evladına kavuştu.

OĞLUNA KAVUŞABİLMEK İÇİN AYLARDIR NÖBETTE 

Çok sayıda anne ve babaya umut olan bu durum sonrası, farklı kentlerden yollara düşen aileler, HDP il binası önündeki çadırda bir araya geldi.

Evladını PKK'dan isteyen ebeveynlerden biri de Celil Begdaş oldu. Begdaş, geçtiğimiz yıl HDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nın önüne gelerek eyleme başladı.

ACILI BABAYA ÇİRKİN SALDIRI 

Evlat nöbetindeki ailelerden biri olan Begdaş, çocuğuna kavuşmanın özlemiyle yanıp tutuşurken HDP'liler tarafından darbedildi.

Daha önce HDP'lilerin tehdit ettiği Begdaş, HDP'liler tarafından linç edilmek istendi.

Acılı babaya saldıran grup gittikçe kalabalıklaşırken, Begdaş polisin araya girmesiyle kurtuldu.

Ayrıca HDP'liler görüntü alan gazetecilerin araçlarına el koymaya çalıştı.

"OĞLUMUN MONTU VE KİMLİĞİ HDP BİNASINDAN ÇIKTI" 

Öte yandan Celil Begdaş, daha önce yaptığı açıklamada oğlunun montunun ve kimliğinin HDP il binasından çıktığını belirtmişti.

Begdaş konuyla ilgili, “Benim oğlum 5 Mayıs 2019 tarihinde HDP il binasından kandırılarak dağa götürüldü. Oğlumun montu ve kimliği HDP binasından çıktı. Gece gündüz burada evladım için nöbet tutuyorum. Ramazan ayında da sahur ve iftarımı burada yapıyorum. Bizim çocuklarımızı HDP götürmüş. Dağdaki terörist şehre gelip de adam götüremez. Bunun da aracısı HDP’dir. HDP’ye buradan vicdana gel diye sesleniyorum. Ben de bir Kürdüm. Ama siz Kürtlere zulüm yapıyorsunuz. Sizin bu memlekette Kürtlere yaptığınız zulmü kimse yapmadı” demişti.

Yorumlar 112 Yorum Var
  • ISMAIL 27.04.2023 06:38
    Polıs nerede
  • Mustafa 27.04.2023 06:06
    Bunlar Kürt düşmanı
  • Orhan 27.04.2023 05:47
    Bu insanlara devlet sahip çıkmadığı sürece onlar daha çok saldırır bizde böyle seyrederiz
  • Oldubittiyok 27.04.2023 05:03
    Hepsi bir pravakasyon bu hainler her türlü kılıha maakeye bürünürler ayık olun. Fitne fesat cirit atıyo kol geziyo . Gaza gelmeyin ama zulme zalimede sessiz kalmayın seyirci kalmayın...
  • vatandaş 27.04.2023 02:55
    orada nöbet tutan insanlar üzerinden kürt halkına seçim öncesi tehdit ve korkuyle ayar vermeye çalışıyorlar...yıllardır bu durum böyle ,inşaallah devlet ve halk elele verip bu hainlerin tek tek cezalandırılmasını etkisiz hale getirilmesini sağlar...
Daha fazla yorum görüntüle