Bakan Soylu Joe Biden'ın Türkiye ve Erdoğan'la ilgili videosunu paylaşarak "Amerika’nın çocukları seslerini yükseltti. Ağababalarının sözlerini unutmazlar, Ama unutturmaya çalışırlar." dedi.

2021 ABD Başkanlık seçimleri öncesi Trump'ın en büyük rakibi Demokrat Parti’nin başkan adayı olan Joe Biden New York Times gazetesine seçim süreciyle ilgili verdiği röportajda Başkan Erdoğan ve Türkiye hakkında skandal ifadeler kullanmıştı.

Türkiye'de Erdoğan'a karşı muhalefeti açıkça desteklediğini belirten Biden, ''Erdoğan'a çok farklı bir taklaşım uygulamalıyız. Muhalefeti desteklediğimizi açıkça göstermeliyiz. Onlarla doğrudan temasa geçip Erdoğan'ı yenecek duruma gelmelerini sağlamalıyız.'' demişti.

BAKAN SOYLU: 14 MAYIS SİYASİ DARBE GİRİŞİMİ

Fatih'te, İstanbul İlim ve Kültür Vakfını ziyaret eden AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Soylu 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin, halkın sokağa dökülmesi karşısında başarısız olduğunu hatırlatarak, "15 Temmuz onların fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs da siyasi darbe girişimleridir. Bu kadar açık ve nettir. 14 Mayıs 2023, Batı'nın siyasi darbe girişimidir. Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların 14 Mayıs'ta her birini bir araya getirerek oluşturulabilecek darbe girişimidir. Bunu ben söylemedim. Bunu bugün Amerika'nın başındaki zat yıllar önce söyledi. Yıllar önce denedikleri bütün yöntemler berhava olunca ancak böyle bir yöntemle Türkiye'yi ele geçirebileceklerini ifade ettiler." dedi.

Soylu, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimin kolay bir seçim olmadığına işaret ederek, "Bu seçim, herkesin bütün müktesebatını ortaya koyduğu bir seçimdir. Bu seçim, herkesin bütün birikimini ortaya koyduğu bir seçimdir. Onun için bütün birikimimizi ortaya koymalıyız. Ben koymaya çalışıyorum. Hayatımda ne kadar, nereye dokunmuşsam, her birini harekete geçirmeye çalışıyorum. Çünkü bu bizim şahsi meselemiz değildir. Bu sadece bizim memleketimizin meselesi de değildir." değerlendirmesinde bulundu.

"AMERİKA’NIN ÇOCUKLARI SESLERİNİ YÜKSELTTİ"

"14 Mayıs siyasi darbe girişimi" ifadelerinin bağlamından çıkartılarak algı operasyonuna dönüşmesi karşısında Joe Biden'nın vizdeosunu paylaşan Soylu "Amerika’nın çocukları seslerini yükseltti. Ağababalarının sözlerini unutmazlar, Ama unutturmaya çalışırlar." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 73 Yorum Var
  • Mehmet61 29.04.2023 20:55
    Bunun uzun versiyonunu ilk kez izledim, her şey dahada net ve açık olmuş, bunu medyada yaymak gerek.
  • Bilal /Karabük 29.04.2023 14:26
    Evet bidon kafalı BİDON....dünyayı baydın...lakin artık KULLANIMINIZA MÜSAİT TÜRKİYE BUHAR OLDU....UÇUŞA GEÇMİŞ BİR SOYLU TÜRKLER VAR...
  • Ramo 29.04.2023 13:35
    Kim ne yaparsa yapsın, zaman bizim emrimizde.İslamiyet âleme hâkimi mutlak olacaktır.
  • Eyüp 29.04.2023 12:52
    Ya arkadaş, bu oyunları bu planları bu ihaneti görmemek için, ya Damarlarında Türk kanı olan satılmış ve kandırılmış bir hain ya da Damarlarında ecnebi kanı olan 5. Kol faaliyeti içerisinde bulunan bir hain olmak lazım.
  • misafir 29.04.2023 11:59
    sayın soylu bakanım .reisle sende bu iman oldugu sürece abd üstü üstüne koyup gelsin ebu lehep fillerle geldi .fakat minicik kuşlar onları ne hale getirdi .rabbim sizlerden razı olsun bizler razıyız .reis israele dedi sen kimsin .sende abd ye diyosun sen kimsin biz sizi bu yüzden çok sevdik
Daha fazla yorum görüntüle