Murat Karayılan, Sabri Ok, Bese Hozat, Helin Ümit, Duran Kalkan, Mustafa Karasu derken son olarak terörist elebaşı Cemil Bayık PKK'nın medya organı ANF'ye konuştu.

14 Mayıs seçimlerine adım adım yaklaşırken Kandil elebaşlarının 7'li koalisyona destek vermeye devam ediyor. Her gün yeni bir açıklama yapan elebaşlarının kullandığı dil ise dikkat çekiyor.

Terörist Cemil Bayık, açıklamasında şunları söyledi:

"(Öcalan) Kürdistan'da özerkliğin, özgürlüğün geliştirilmesi biçiminde formüle etmiştir ve bu temelde Türkiye'deki demokrasi ve özgürlük mücadelesi yürüten sosyalistler, demokratlar, aydınlar, yurtseverler bu paradigmayı esas alarak son dönemde Emek ve Özgürlük İttifakı'nı geliştirmişlerdir. Bu ittifakla Yeşil Sol Parti'de yer almışlardır."

"TÜRKİYE'DEKİ SEÇİMLER TARİHİ FIRSAT"

"Türkiye'deki sosyalistlerin, yurtseverlerin, demokrasi ve özgürlük mücadelesi yürütenlerin önüne çok tarihi bir fırsat çıktı" diyen Bayık şöyle devam etti:

"Türkiye'yi demokratik cumhuriyet biçiminde geliştirme fırsatı ortaya çıktı. İşte bu tarihi fırsatın değerlendirilebilmesi için Yeşil Sol Parti'nin kendini oldukça iyi örgütlemesi, seçim mücadelesini iyi yürütmesi ve parlamentoya da kendini çok güçlü taşıması gerekiyor. Eğer bunu yaparsa işte ortaya çıkan tarihi fırsatı demokrasi yönünde değerlendirecektir. Türkiye'nin kangren olmuş sorunlarına çözüm geliştirilecektir. Artık Türkiye'nin geleceğini belirleyecek olan Yeşil Sol Parti olmuştur. O zaman Yeşil Sol Parti'nin bu rolünü iyi oynaması gerekiyor."

Yorumlar 158 Yorum Var
  • Vatandaş 02.05.2023 13:33
    Ey CHP'liler bakın asıl lideriniz çağrı yapıyor hepinizi kandile çağırıyor soğanını alan kandile
  • muhim değil 02.05.2023 12:45
    in deyip duruyoruz ama buna ancak elinde silah olan gerçekten inlerde perişan halde yaşayıp ölümleri bekleyen piyonları inanır. olsa olsa bu abd li generallerin yanında saklanıyordur.
  • Cenk 02.05.2023 12:16
    Bu atana ihanet edenlerin Allah belasını versin
  • atakan cenker 02.05.2023 11:45
    cemil bayık ve işbirlikçileri olan 7 li zillet ekibine ferhat tunçtan üstü üste vurulduk şarkısını armağan ediyorum. siha sezgin ile birlikte dinlesinler. dinledikçe akıllarına bayraktar ve anka gelecek.
  • Alper 02.05.2023 11:30
    Allah düşmanımı dahi iyi parti nin düştüğü duruma düşürmesin. Bütün terör örgütlerinin açıkça desteklediği bir aday için çalışmak nasıl bir duygu acaba
Daha fazla yorum görüntüle