Önder İmam Hatipliler Derneği, Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi'nde 59. Genel Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. 28 Şubat döneminin baskıcı uygulamaları sırasında yaptığı yayınlar ve eğitime yaptığı katkı nedeniyle ödül verilen Kanal7 Medya Grubu Başkanı Zekeriya Karaman "O karanlık günler geride kaldı ama hiçbir zaman gelmeyecek diye bir şey yok. Bunları unutmayalım, unutturmayalım." dedi.

TBMM Başkanı Şentop, ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin 59. Genel Kurulu'nda konuştu

"Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyada, bölgede, Türkiye'de doldurduğu bir yer var. Bu yer boşalmaz. Bu yerin boşalması sadece Türkiye'yi değil, bölgeyi, dünyayı değiştirecek farklı bir istikameti ortaya çıkartacaktır." 

"İmam hatip liselerine sadece eğitim kurumu olarak bakmamak lazım"

İmam hatiplerin kuruluş sürecini anlatan Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin demokrasi, serbest seçimler, özgürlükler ve darbeler tarihi, bir nevi imam hatip liselerinin tarihi üzerinden çok rahatlıkla takip edilebilir, izlenebilir. Türkiye'de ne zaman serbest seçimler olmuş, ne zaman demokrasi gelişmiş, ne zaman hak ve özgürlüklerle ilgili alanlar genişlemeye başlamış, imam hatip liselerinin sayısı da artmış, öğrenci sayısı da artmış, kalitesi de artmış. Ama ne zaman Türkiye'de özgürlükler kısıtlanmış, demokrasiye darbe gelmiş o zaman imam hatip liseleri de bunun ilk etkisini görmüş veya bu darbelerin tezahürü, ilk olarak imam hatip liseleri üzerinde gerçekleşmiştir. O zaman imam hatip liselerine sadece bir lise, okul olarak, bir eğitim kurumu olarak bakmamak lazım."

Şentop, imam hatip liselerinin bir fikrin, davanın, idealin tezahürü olduğunu belirterek, "O zaman içerisindeki tezahürü bir okuldu, sonra okullar oldu, sonra mezunlar oldu. Ama esas mesele Türkiye'yi o devleti ve milletiyle bütünleştiren, değerler üzerinden bütünleştiren bir yürüyüşün adı imam hatip liseleri. Onun için hedef alınmıştır. Onun için Türkiye'ye kasteden her darbe, önce imam hatip liselerine de kastetmiştir. Bu bakımdan, bu yaşananları, bu geçmişi unutmamak lazım." değerlendirmesinde bulundu.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Abdullah Ceylan ise Türkiye Yüzyılı'nın aynı zamanda imam hatip liselerinin dönemi olacağına değinerek, gelecek yüzyılda pek çok esere imza atacaklarını aktardı.

DESTİCİ: BUNLARI MASUM GÖREMEYİZ

BBP Genel Başkanı Destici, ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin 59. Genel Kurulu'nda konuştu.

Destici, imam hatip lisesi mezunu olmaktan gurur duyduğunu belirtti. İmam hatip öğrencilerinin bir dönem çektiği zorlukları hatırlatan Destici, Türkiye'nin bugün geldiği noktada çeşitli bedeller ödediğini ifade etti.


Destici, Türkiye'nin farklı etnik kökene sahip olmasını zenginlik olarak niteleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizde özellikle İslam dairesi içerisinde mezhebi anlayışlar var. Elbette ki mezheplerin varlığı insanların yaşayış farklılığı Kur'an'a ve sünnete aykırı olmadığı sürece kabul edilebilir. Almanya başta olmak üzere pek çok Avrupa devletinin Alevi kardeşlerimiz üzerinden İslam dışı bir din oluşturma ya da Ali'siz Aleviliği Türkiye'de büyütme, yeşertme ve onu da terör örgütleriyle kol kola sokarak hem mecliste hem siyasette varlığını arttırma çabalarını görüyoruz. Bunları masum göremeyiz."

ZEKERİYA KARAMAN: O KARANLIK GÜNLERİ UNUTMAYALIM

28 Şubat döneminin baskıcı uygulamaları sırasında yaptığı yayınlar ve eğitime yaptığı katkı nedeniyle Kanal7 Medya Grubu Başkanı Zekeriya Karaman da ödüllendirildi.

Karaman yaptığı konuşmada "O karanlık günler geride kaldı ama hiçbir zaman gelmeyecek diye bir şey yok. Bunları unutmayalım, unutturmayalım." dedi.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Mehmet DOĞAN 01.05.2023 19:42
    Çok teşekkür ederim Zekeriya Bey Başkanım. Unutmayacağız, unutturmayacağız.