Türkiye'nin milli imkanlarla ürettiği insansız savaş uçağı Kızılelma, hafif taaruz uçağı Hürjet ve yerli savaş uçağı Kaan, HDP'li Pervin Buldan'ı çıldırttı. Buldan, savaş uçaklarının tanıtımlarına tepki gösterdi. 

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala Türk savunma sanayinden peş peşe güzel haberler geliyor. 14 Aralık 2022'de Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Kızılelma'nın ilk uçuşunu yapmasının ardından 25 Nisan'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'nin (TUSAŞ) geliştirdiği yerli eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET havalandı. Savunma sanayindeki gelişmelere son olarak da Türkiye'nin Milli Muharip Uçak olarak bildiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adına 'Kaan' olarak duyurduğu yerli savaş uçağı piste çıktı. 

İNLERİNİ BAŞLARINA GEÇİRECEĞİZ

KAAN'ın tanıtımında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli uçağa ismini MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin verdiğini belirterek, KAAN ile 5. nesil savaş uçağı üretebilen dünyadaki 5 ülkeden biri olduğumuzu açıkladı. Kahramankazan Merkez Yerleşkesi'nde düzenlenen "İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde de istihbarat teşkilatımızla, silahlı kuvvetlerimizle, polisimiz, jandarmamız, güvenlik korucularımızla terör örgütlerinin inlerini başlarına geçirmeyi sürdüreceğiz." açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin yerli savunma sistemleriyle güçlenmesi ve kendi teknolojisiyle kendi silahlarını üretebilecek konuma gelmesi, dünyanın birçok gücünü rahatsız ederken içeride de malum yapıları rahatsız etti. Yerli teknolojilere karşı çıkan terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'den şaşırtmayan açıklamalar geldi. 

YERLİ UÇAKLAR PERVİN BULDAN'I ÇILDIRTTI

Yerli savaş uçağı ve milli insansız savaş uçağı üretilmesi HDP Genel Başkanı Pervin Buldan'ı adeta çıldırttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıdaki sözlerine cevap veren HDP'li Buldan, "Tayyip Bey 2 gün önce savaş uçaklarının reklamını yaptı. O savaş uçaklarından bombalar yağacak diyor. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Türkiye halkının bombaya, savaşa ihtiyacı yok. Barış politikaları varken savaş uçağı reklamı yapıyorsunuz." diyerek Türk halkını yine şaşırtmadı. 

Yorumlar 362 Yorum Var
  • ali 04.05.2023 17:45
    doğuda yaşayan bi kürt vatandaşı olarak diyorum ki ,hdpkk terörist bi yapıdır ve chpkk nın öz kardeşidir.bunlar göbekten siyonizme bağlıdır.bunlara destek verenlerin imanı gider.bunlar islam ,kuran bayrak ve insanlık düşmanıdırlar.
  • Sinan 04.05.2023 15:52
    İNSALLAH senid bombalar o uçaklar
  • Bilal duran 04.05.2023 14:06
    Bu barış kelimesini söyleyecek en son kişi sizsiniz
  • Gercekler 04.05.2023 12:04
    Az kaldi o karsi ciktiginiz ucaklar sirtinizi dayadiginiz azili baslari bir bir indirecek.Cok yakin haberi gelir.
  • Namyelüs 04.05.2023 10:31
    Bunları PKK liderine ve onların eline tırlarca silah tutuşturan ABD ye niye söylemiyorsun,söyleyemiyorsun?Vatandaşını başına silah sıkanlarlardan,bebek katillerinden,bomba yağdıranlardan korumak için teröristlerle mücadele edenlerden neden rahatsız oluyorsan.Sen hangi ülkenin vatandaşısın ki ülkeni bölmeye çalışanları lanetlemiyorsun?Bunu sen ben ve bütün Türkiye iyi biliyor.
Daha fazla yorum görüntüle