7'li koalisyonun küçük ortaklarından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, hain terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG/PYD'ye terör örgütü diyemedi. 'PYD ve YPG kök olarak benziyor olsa da AB ve birçok ülkenin tanımladığı bir terör örgütü değil' ifadelerini kullanan Babacan'a tepki yağdı.

YouTube'da Babala TV kanalında yayınlanan Mevzular Açık Mikrofon'a katılan Babacan'a "Suriye'nin kuzeyinde terör devletine müsaade edecek misiniz?" diye soruldu.

Terör örgütleriyle ilgili dolambaçlı bir cevap veren Babacan, PKK'yı terör örgütü olarak nitelendirse de aynı şeyi Suriye uzantısı YPG/PYD için söyleyemedi.

YPG/PYD'YE TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMEDİ

Babacan, "Terörü bir kenara ayırmamız lazım. Terör herkesin mücadele etmesi gereken bir konu. PKK bir terör örgütüdür. ABD de Avrupa da bunu bu şekilde tanımlamış durumda." dedi.

Soruyu soran vatandaşın "PYD de YPG de" uyarısının ardından sözlerine devam eden Babacan, "PYD ve YPG kök olarak benziyor olsa da AB ve birçok ülkenin tanımladığı bir terör örgütü değil. Kök olarak aynı mı? Olabilir... Aynı yere çıkıyor olabilir. Ama terörizmin bir tanımı var. Bu sadece bizim özel tanımımız değil uluslararası bir tanımı var. Bir terör örgütüyse sonuna kadar mücadele ederiz. Terörle mücadele etmek sadece silahla olmuyor." şeklinde konuştu.

Yorumlar 169 Yorum Var
  • Bahtiyar ayas 04.05.2023 10:09
    Haini bol olan ülkelere Faili meçhullere meğer ne kadar ihtiyaç varmıştı.Faili meçhuller sona ereli ülkemdeki vatan haini sayısı patladı
  • Barış 04.05.2023 10:05
    Çok kalitesiz adamsın babacan
  • Misafir50 04.05.2023 00:05
    Sana yazıklar olsun
  • Hoca Nasrettin 03.05.2023 23:58
    Yani AB ve ABD onaylamadığı sürece evlatlarımızı şehit edip topraklarımızı işgal edebilirler. AB ve ABD tuvalete çıkma derse çatlıyacağız ama çıkmayacağız. Çünkü bağımsız bir Türkiye olmanın yegane anahtarı budur. Düşmanı olduğunuz iktidarın bir zamanlar bakanlığını yapmış bebecan böyle yumurtluyor. Sahi bu dost ise düşman kim?
  • vatan sever 03.05.2023 23:24
    Bilderberge katılmanın şartı mason olmaktır, bu şahıs yıllardır boynuzlu holdingin başı ile beraber Bilderberge katılır. Yanisi gitti morison Süleyman geldi morison Ali. Dolayısıyla bir masonda yerli milli bir refleks beklenmez. O ancak dediği gibi AB VE ABDli efendilerinin buyruklarına uyar. Başka bir şey söyleyemez.
Daha fazla yorum görüntüle