Yedili Masa’nın ortağı HDP’li Sakık, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "Terör örgütü üyesi olmak" nedeniyle tutuklanan Selahattin Demirtaş’ın seçimlerden sonra özgür kalacağını söyledi. Sakık, “İmralı’daki tecridin kapısını kıracağız. Önümüzdeki yerel seçimlerde burada içeride bulunan Demirtaş, Kışanak, Yüksekdağ ve içerideki on binlerce arkadaşımız özgür olacak. Burada size hep birlikte hitap edeceğiz.” ifadelerini kullandı

"BİZ KÜÇÜK DÜŞÜNMÜYORUZ, 100 YILLIK CUMHURİYETİ DEĞİŞTİRECEĞİZ"

HDP'li Sırrı Sakık, geçtiğimiz günlerde Artı televizyonuna yaptığı açıklamada, HDP'nin bakanlık vekillik gibi küçük hesaplar yapmadığını, hedeflerinin çok daha büyük olduğunu söyledi. Sakık, "Biz bu sistemi değiştireceğiz, bizim küçük hesaplarımız yok. Biz masada oturup vekillik, cumhurbaşkanı yardımcılığı, bakanlık değil, biz 100 yıllık Cumhuriyeti değiştireceğiz. Demokratik bir Cumhuriyet'i inşa edeceğiz. Önümüzdeki dönem özgürlük yılı olacak. Kimlerle inşa edebileceksek onlarla konuşacağız. Kürtler bizimle mücadele değil, müzakere yapın diyor." dedi.

Yorumlar 240 Yorum Var
  • Ertuğrul 07.05.2023 13:36
    7 li masa dan bir gıcırtı bari duyulsun. Kör sağır dilsiz. Et bu 7 li masaya oy verecekler Rabbim sizlere feraset versin ıslah olmazsanız sizlerinde bu PKK nin kardeşi olarak görürüz.
  • Önce Vatan. 04.05.2023 08:47
    nasıl bir demokrasidir bu ya? hangi ülkenin yavşağıdır bu, ulan dünya gelse yüz yıllık cumhuriyeti yıkamaz sen daha nasıl bir demokrasi istiyorsun? abd nin satınaldığı uşaksın.
  • GÖZLEMCİ 04.05.2023 08:34
    Dilerim kodeste çürürler. Cehenneme kadar yolunuz açık olsun. Vatan hainleri.
  • Avrupalı 04.05.2023 08:30
    Hadi chp'liler içinize siniyormu?
  • Ali Osman Ertan 04.05.2023 08:28
    senide avanelerinide yanlarına göndereceğiz. ya kodes ya sarı torba
Daha fazla yorum görüntüle