Türkiye gelecek yıllarının yönetim kadrosunu belirlemek için 14 Mayıs'ta sandığa gidecek. Seçim yarışında bir tarafta Türkiye'ye 21 yılda büyük değerler kazandıran, İHA/SİHA, Kızılelma, Kaan, Hürkuş, TCG Anadolu ve TOGG gibi eserlerin ülkeye kazandırılmasına öncülük eden, terörle mücadelede Türkiye'ye çita atlatarak kentlerdeki ve dağlardaki teröristleri kafalarını çıkardığı anda imha eden, Kandil'deki teröristlerin düşmanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yer alırken, diğer tarafta ise bu icraat ve söylemlerin tam karşısında yer alan bir cephe bulunuyor. 

Seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşsında, 'Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'yı hapisten çıkarma vaadinde bulunan, 'YPG'yi terör örgütü olarak görmeyiz' diyen Kemal Kılıçdaroğlu, 'SİHA'lara dokunacağız' diyen Ali Babacan, Türkiye'yi esir almak isteyen FETÖ, 'Abdullah Öcalan'a özgürlük' naraları atan HDP'liler ve Kandil'deki sözde teröristbaşları yer alıyor.

Bu şartlar altında Türkiye geleceğinin seçimini yapacakken, terör örgütleri tarafından alçakça katledilen şehitlerimiz sandığa giderken Türk halkı için belirleyici olacak. Türk halkı, ya teröristlerle her alanda amansızca mücadele eden Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafını, ya da teröristlere kapı aralayan, onlardan rahatsızlık duymayan ve terör destekçileriyle ülkeyi yönetmeyi vaat eden Kemal Kılıçdaroğlu tarafını seçecek.

İşte teröristler tarafından alçakça katledilen şehitlerimizin sandığa giderken unutulmaması gereken öyküleri;

SEMİH ÖZBEY

17 Eylül 2015 tarihinde görev yeri olan Rize İl Jandarma Komutanlığına giderken Tunceli’de kaçırılan Astsubay Semih Özbey, Irak'ın kuzeyinde rehin tutulduğu Gara bölgesinde 6 yılın ardınan Pençe Kartal-2 Harekatı sırasında PKK'lı teröristler tarafından şehit edildi. 

ÖMER HALİSDEMİR

Kahraman Astsubay Ömer Halisdemir 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ'cülerin kalkıştığı alçak darbe girişiminin sembol isimlerinden biri oldu. Darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'dan emir alan Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı teslim alarak darbeyi gerçekleştirmeye çalışan Özel Kuvvetler Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi kafasından vurarak öldürdü. 

Halisdemir, darbenin seyrini değiştiren olay sonrası Semih Terzi'nin korumaları tarafından 30 kurşunla şehit edildi.

FETHİ SEKİN

İzmir Adliyesi'ne saldırı planlayan 2 PKK'lı teröristi durdurmak isteyen trafik polisi Fethi Sekin, alçaklar tarafından şehit edildi.  Saldırı planlayan PKK'lı iki terörist, bomba ve silah yüklü otomobille 5 Ocak 2017'de saat 16.00 civarında İzmir Adliyesi önüne geldi. Sürücü koltuğundaki terörist, aracın direksiyonunu kırıp otomobiliyle İzmir Adliyesi C Kapısı önünde bulunan polis memuru Oğuzhan Batuhan Atik'e çarptı. Planları dahilinde olmadığı anlaşılan bu olayla panikleyen teröristler, eylemi gerçekleştirmek için bomba yüklü araçtan inip yaya olarak uzaklaştı.

Caddenin karşısına geçen teröristler, bomba yüklü otomobili patlattı. Patlama sesi üzerine bölgede görevli polis memuru Fethi Sekin, tereddüt etmeden teröristlerle çatıştı. Teröristlerden birini etkisiz hale getiren Sekin, diğer teröristin bir aracın arkasından AK-47 (Kalaşnikof) silahla açtığı ateş sonucu vurularak şehit oldu.

AYBÜKE ÖĞRETMEN

Aybüke öğretmen, 9 Haziran 2017 günü öğrencilerine karnelerini verdikten sonra eve gitmek için okuldan arkadaşlarıyla ayrıldı. Dönemin Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda, bulunduğu araca isabet eden kurşun ile ağır yaralanan Yalçın, kaldırıldığı Kozluk Devlet Hastanesinde müdahaleye rağmen şehit düştü.

Aybüke öğretmen, terör saldırısı sonrası seslendirdiği Mağusa Limanı türküsü ve fotoğrafındaki tebessümü ile hafızalara kazındı.

 

Yorumlar 59 Yorum Var
  • mavikan 13.05.2023 11:47
    biz unutmuyoruz da , oylarımızla seçtiğimiz siyasiler unutuyor
  • mehmet 13.05.2023 11:12
    Bir DİYARBAKIR'lı olarak diyorum ki bunları unutan insan olamaz. Bugün onlarla birlikte olanlar unutmasalar da insan olamaz.
  • Reco baba 13.05.2023 10:50
    İyi partide vatanını milletini düşünen kimse yokmu değermi koltuk için adam ğibi siyaset yapın benim oyum size değil vazgeçtim secimden sonra kazan sanızda kazanmasanda uyuyabilirsiniz şehitler sizi uyutmaz unutmayın
  • Vatandaş 13.05.2023 09:30
    Doğru bir söz unutulmayacak hırsızların ,devletin kurumunu kendi eliyle soyanı, milletin ihtiyacını satanı vs vs çok yüzler var
  • Türk 13.05.2023 09:09
    Allah şehitlerimizin şehadetini kabul etsin..
Daha fazla yorum görüntüle