Haber7

CHP destekçisi Fatih Portakal, Youtube'da yayınladığı videoda skandal ifadeler kullandı. 

"Dostumuz yok" diyen Fatih Portakal, Azerbaycan'ı hedef aldı. Portakal, şu skandal ifadelerde bulundu:

"Riskli ve zor günler yaşıyoruz. Türkiye, zor bir coğrafyanın içerisinde önemli şey, bakın, dostumuz yok! Ne Rustan ne Amerikalıdan dostumuz olur. Ne Suriye'sinden, İran'ından, osundan, busundan, Azerbaycan'ın filan... Hiç kimseden... Sadece KKTC'den olur. Yani siz bakmayın Aliyev'e falan. Rusya'nın güdümünde olan bir ülkenin başındaki kişi.  Bize samimi görünüyor ama Putin ile ilişkimiz iyi olduğu için şu anda. Yoksa Putin'in adamlarından bir tanesi olduğunu herkes biliyor."

PORTAKAL'IN SÖZLERİNE TEPKİ

Sözcü Tv haber spikeri Fatih Portakal`ın Azerbaycan için söylediği "dostumuz değil" ifadeleri büyük tepki topladı.

Portakal'ın açıklamalarına Yeniçağ Medya Grubu Başkanı Agil Alesger'den tepki geldi. Alesger, "Portakal da İkinci Karabağ Savaşı sırasında "Ne yazık ki Azerbaycan`a yardım ettik" diyebilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz zihniyetinde olan birisidir." ifadelerini kullandı.

Portakal`ın bu söylemleri hakkında konuşan Yeni Çağ Medya Grubu Başkanı Agil Alesger, onun tarafsızlık ilkesi altında gizlendiğin ifade etti.

Alesger, Portakal`ın bu sözlerine hiç şaşırmadığını belirterek şunları söyledi:

"Kendini tarafsız gazeteci olarak nitelendiren Fatih Portakal`ın yayınlarını izlediğimizde tarafsızlıktan eser olmadığını görüyoruz. Milli duruş sergileyen Türk gazetecileri yandaşlıkla suçlayan, hakaretler eden, herkesin sevdiği şarkıcılara iktidarla yakın ilişkiler içerisinde olduğu için "omurgasız" damgasını yapıştıran Portakal, sadece Türkiye ile ilgili değil diğer devletler hakkında da pervasızca konuşma hakkını kendinde görüyor. Elbette ifade özgürlüğüne bir şey diyemeyiz ancak konu Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkiler olunca akan sular durur ve herkese gereken cevap verilmelidir.

Fatih Portakal isimli gazetecinin Türkiye`nin hiçbir dostunun olmadığını söyleyerek Azerbaycan`ın da bu kategoride yer almadığını savunmasına aslında hiç şaşırmadık. Çünkü zamanında kullandığı kelimelerle Azerbaycan hakimiyetine değil Azerbaycan Türklerine olan kinini göstermişti. Fakat Portakal`ın bilmediği bir şey var. O da Azerbaycan ile Türkiye arasında ilişkiler milletin talebi doğrultusunda liderler tarafından şekillendiriliyor. Bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan arasındaki birlik ve beraberlik, iki halkın birliğini ve beraberlik telebini temsil ediyor. Evet, Portakal haklı Azerbaycan ile Türkye arasındaki ilişkiler dostluk değil, dostluktan da öte kardeşliktir."

"Portakal`ın siyasi görüşü hepimize bellidir. Portakal da İkinci Karabağ Savaşı sırasında "Ne yazık ki Azerbaycan`a yardım ettik" diyebilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz zihniyetinde olan birisidir." diyen Alesger, sözlerini şöyle sürdürdü: "İşte bu adamların söyledikleri son yıllarda pekişen Azerbayca-Türkiye ilişkilerine zarar verme, Türk düyasını görmezden gelme girişimlerinin sadece gözüken tarafıdır. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun çizdiği Azerbaycan`sız "Türk yolu" da bunun göstergesidir.

Bizler de "Türkiye bu adamlara emanet edilmemeli" dediğimizde boşuna söylemiyorduk. Bunlar için Ermeni meselesi, Türklük damarı yoktur. Ermeni açılımını destekleyip de Türk dünyasını görmezden gelme çabaları içerisinde olanlara Türk milletinin gereken cevabı vereceğinden de eminiz. "

Yorumlar 607 Yorum Var
  • Yörük yorükoglu 16.05.2023 08:44
    Azarbaycanin adını ağzına alma ağzından salla akıyor havlama.. Türk ulususunun göz bebegidir azarbaycan... ne mutlu türküm diyene ne mutlu can azarbaycan turktur diyene
  • Bakılı 15.05.2023 13:50
    Bu portağalın ( meyvə adı) kardeşlikden xeberi bele yox. Sizler Türkiyeni içden dağıdanlarsınız.
  • TÜRKIYE AZERBAYCAN 15.05.2023 13:40
    Dogru biz zaten Azerbaycanı dost olarak görmüyoruz. Onlar bizim can ciğer kardeşimiz Portakal bey senden dostta olmaz
  • Dobra 15.05.2023 09:31
    Portakal Narenciyenin adamıdır, dedesi de "Turunç" tur.
  • Alperen 15.05.2023 03:58
    Azerbaycan Türkiye'nin can dostu ve Aliyev kimsenin adamı değil, amma portakal sen kimin adamısın onu söyle.
Daha fazla yorum görüntüle