Cumhur İttifakı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 323 milletvekili ile çoğunluğu kazanması, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüzde 49.5 oy alması ve buna karşın 7'li koalisyonun seçim gecesi sonuçlarla afallayıp yaptıkları açıklamalarla her şeyi ellerine ve yüzlerine bulaştırması muhalif isimlerin de büyük tepkisini çekti.

7'li cephede14 Mayıs gecesinde yaşananların yankısı sürüyor. Bu süreçte ise tepkilerin odağında CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş da var.

Dücane Cündioğlu "Kendi tabanınızı manipüle edip lüzumsuz beklentilere sokuyorsunuz. Anadolu Ajansı, Erdoğan'ın gücünün yarısı sizde olsa ne yaparsınız?" diyerek muhalefeti yerden yere vurdu.

Cündioğlu, YouTube kanalında şu ifadeleri kullandı:

Sosyal medyaya düşen video nedir Allah aşkına. Siyasal parti liderleri, konuşmacılar, hep halkı embesil ve aptal olarak mı görüyor? Çocuk gibi hep beraber bağıracak mıyız? Mitinglerde, aptal aptal kitleyi harekete geçirici laflar var. İlk kelime söylüyorsunuz, siz konser şarkıcısı mısınız?

Kelimelerin başını söyleyip sonunu kitleye bırakmak… Seyrediyoruz. Zeka seviyesi erimiş gibi görünüyor. Liderler orada bile akla uygun bir şey söylemiyor. İnsanları aptal yerine koymak, insanın kendisini de aptallaştırır.

İmamoğlu’na söylüyorum; o ekranda kendi halini bir izlese 10 üzerinden kendisine kaç puan verir? Mansur Yavaş çok fazla konuşmadı. İmamoğlu’nun 2-3 defa çıktığında hiç de hakikati yansıtmayan, bütün insanların beklentilerini yükseğe çıkaran o üslubu fevkalade yanlıştı. Bunun bir özürle örtülmesi lazım.

KEMAL BEYKARİZMATİK BİR LİDER DEĞİL

Kılıçdaroğlu’na gelince, Kemal Bey bütün sükunetine rağmen karizmatik bir lider değil. Geleneksel liderlik? Yok. Karizmatik liderlik? Yok. Rasyonel liderlik? Yok. Bunun için herhalde danışmanları da epey zorlamış olmalı. Kürsüde biraz celallenin, bak Erdoğan böyle yapıyor… Karizma taklit edilen bir şey değil. Babasının paltosunu giyinmiş gibi.

Erdoğan’ın doğal olarak yaptığını bunlar öykünerek yapmaya çalışıyor. Oysa deseler ki kendiniz olun... O zaman oy alamayız çünkü kitle bunu bekliyor. Kemal Bey böyle biri değil. Bugün yaptığın, ‘Buradayım’.. Bu yakışıyor mu size? Siz bize bunun duygusunu bize verdiğinizi mi düşünüyorsunuz? Ben orada yetkili olsaydım, dimdik ayaktayım sözünü oraya sokmazdım. Yumruğu yedim, yıkılmadım ayaktayım diyorsunuz. İkincisi, sonrasında ayağa kalkacağız diyorsunuz. Bu ne demek? Dün akşam yıkıldınız çünkü. O videoyu bir seyredin. Para vererek yaptırsalar yapılmaz.

Yorumlar 66 Yorum Var
  • beyin 18.05.2023 09:29
    "babasının paltosunu giymiş çocuk gibi" :) :)
  • abdullah 23 18.05.2023 09:28
    cahil halkın partisinin cahil seçmeni bu yaşta bu kapasite de yani muhtar bile olamayan emekli bir memura %45 oranında oy verdi bu kadar cahilin olduğu bir ülke onun için yavaş kalkınıyor çünkü bütün yük bizim sırtımızda,ayrıca nasıl bir hesap uzmanı olduğunu da gördük hesap bilmiyor.
  • kul ahmet 18.05.2023 09:14
    bazılarının beyin kasları istemsiz çalışıyor. olabilir. ama bunlar filozofluk yapıyorlar. olabilir. ama çıkarımlarını satmaya çalışıyorlar. işte bu olmaz
  • ALİ 18.05.2023 09:13
    mahallenizden taşlanabilirsiniz ama doğru yaptığınız şey içerden eleştiri kültürünü oluşturmak bu topluma yapılabilecek en büyük iyiliktir.
  • Karanlık Kamil 18.05.2023 09:07
    CHP nin Kılıçdaroğlu ve ekibi ile, nasıl göreve geldiği, yönetim süreci ,bir ülke ve partinin itibarı nasıl sarsılacağı,Halk, birbirine ve devlete nasıl düşman edileceği , şahsi çıkarları için siyaset nasıl alet edileceği, akademik olarak analiz edilip tezler ve kitaplar yazılmalıdır.Sadece Türkiye değil dünya siyaset geleceği için bu eserler şarttır.
Daha fazla yorum görüntüle