Dışişleri Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni Kabine'yi açıklamasının ardından Hakan Fidan, görevi Mevlüt Çavuşoğlu'ndan devraldı.
Dışişleri Bakanlığında düzenlenen devir teslim töreninde Çavuşoğlu ve Fidan, birbirine çiçek takdim etti. Daha sonra Çavuşoğlu'ndan görevi devralan Fidan, burada yaptığı konuşmada, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığının ardından Dışişleri Bakanı olarak atanmasından dolayı kendisine gösterdiği güven ve takdir için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Fidan, Mevlüt Çavuşoğlu'ndan bu görevi devralmanın kendisi için bugünü ayrıca önemli kıldığını belirterek, Çavuşoğlu ile arkadaşlığının Bilkent Üniversitesindeki yüksek lisans yıllarına dayandığını söyledi.

BEDEN DİLLERİ NE SÖYLEDİ?

Devir teslim töreninde samimi pozlar veren halef selef bakanların beden dili uzman isimler tarafından yorumlandı. Eski Bakan Çavuşoğlu ve yeni Bakan Fidan'ın ellerindeki tutuş şekli ne anlam ifade ediyor? Beden Dili Uzmanı Dr. Zülfikar Özkan açıkladı.

Özkan, her iki Bakan'ın da önceden hazırlanan konuşma metinlerini teamüllere uygun şekilde okuduğunun altını çizerek, yüz ifadelerinde de devlet ciddiyeti ve sorumluluğun olduğunu söyledi. Hakan Fidan'ın kıyafetine dikkat çeken Özkan, lacivert içine kırmızı kıravat takarak enerjik ve devlet adamı görüntüsünün verildiğini belirtti. İkilinin tokalaşma esnasında ellerini birbirinin üstüne koymasını yorumlayan Beden Dili Uzmanı, "Mevlüt Bey ikinci elini Hakan Bey'in elinin üstüne koyarak güvenini ve saygısını gösteriyor, Hakan Bey de Mevlüt Bey'in elinin üstüne elini koyarak karşılık veriyor o da sevgi, saygı ve güvenini gösteriyor. 4 el üst üste olunca da samimi sevgi dolu ve güven verici bir ortam oluşturulmuş oluyor." dedi. 

Yorumlar 5 Yorum Var
  • ALi 06.06.2023 22:27
    Hakan Fidana Hayirli ugulu olsan Insallah.
  • ALi 06.06.2023 22:25
    Mevlüt Çavuşoğlu güzel Insan insallah güzel bir Görev alir.
  • Adil 06.06.2023 21:07
    Allah yardımcıları Olsun, Dualarımız Devletimiz için
  • konuk 06.06.2023 18:31
    hayırlı olsun
  • Necaittin 06.06.2023 18:20
    Bende yeni duydum. Sesini duymsamda Hakan Fidan'ı çok seviyorum