Şair, yazar ve mütefekkir Necip Fazıl Kısakürek anısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla AKM Opera Salonu'nda "40 Yıl 40 Eser" etkinliği düzenlendi. 

"ŞAİRLERIN SULTANI, MİLLETİN DUYGU SANCAĞI"

"Şairlerin sultanı, milletin duygu sancağı" üstat Necip Fazıl Kısakürek'i bu vesileyle bir kez daha rahmetle, minnetle, özlemle yad ettiğini ifade eden Erdoğan, "Bu yıl aynı zamanda ecdadın kendi ifadesiyle fikrimizin çerçevesi dediği 'Büyük Doğu' mefkuresinin 80. yıl dönümüdür. Üstat, 2. Cihan Harbi'nin buhranlı yıllarında neşretmeye başladığı Büyük Doğu'yu tam 35 yıl boyunca çıkarmaya devam etmiştir. Haftalık, aylık ve günlük olarak toplam 512 sayıya ulaşan bu muhteşem külliyat, yayınlandığı döneme mührünü vurmuştur. Üstadın bütün eserlerinin düşünce ve ideolojisinin omurgasını Büyük Doğu oluşturur desek herhalde haddimizi aşmış olmayız." diye konuştu.

CAN ATAKLI HAZMEDEMEDİ

Türk edebiyat tarihinde Baki'den sonra ikinci "Sultanu'ş Şuara" unvanına sahip Ahmet Necip Fazıl Kısakürek'in İslam düşünce ve ideolojisinde gelecek nesillere iz bırakan eserleri ve günümüzde rahmet ve saygıyla anılması CHP'li gazeteci Can Ataklı'yı rahatsız etti.

"BİRDEN BİRE HİDAYETE ERİP İSLAM DÜNYASININ LİDERI YAPILAN BİR ADAM"

Ataklı şu ifadeleri kullandı;

Çok üzülerek izledim Tayyip Erdoğan -piri üstadi bir adam var biliyorsunuz- Necip Fazıl Kısakürek; ayyaşlıktan uyuşturucudan, kumar borcundan birden bire hidayete erip İslam dünyasının lideri yapılan bir adam. İnsanlar fikir değiştirir ama sanki bunlardan hiç bahsetmeyip sanki doğuştan bir İslamiyet lideri gibi falan... 70'li yıllarda falan Necip Fazıl böyle put gibi oturur, zavallı gençler gelirler onun karşısında tir tir titreyerek gelir, o da onlara eğitici konuşmalar yapar.

Yorumlar 201 Yorum Var
  • Kapaaakkk 14.06.2023 13:30
    Geçmişimi çöpe attım. Çöpü karıştıranlarsa itlerdir. der Necip fazıl kısakürek
  • Diyarbakır li ziko 14.06.2023 11:07
    Ejnebilerin apartı bu adamı. Cehaletin ta kendisi. Bi aynaya bakıp kim olduğunu hatırla. Ecdadın nereden gelmiş senin. Atatürk yaşasaydı seni Taksim meydanında asardı.
  • Ertuğrul 13.06.2023 21:27
    İnsanları putlaştırma huyu siz CHP zihniyetinin adetidir. Hidayet herkeze nasip olmaz. Dilerim o hidayete nail olursunuz
  • BİROL 13.06.2023 06:33
    Bazılarına hidayet nasib olur bazılarına ise olmaz,onların kalpleri mühürlüdür,boyunlarında halkalar vardır ayrıca kör ve sağırlardır.Allah (C.C.)onlara asla hidayet nasib etmez.Hidayet, Allah'ın (C.C.) kuluna merhametinin yansımasıdır.Buna nail olmayanlar ise ebedi ateş halkıdır.
  • Türkiye 12.06.2023 22:30
    Çatlasanızda patlasanızda devammmmm
Daha fazla yorum görüntüle