Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı bir ağır mağlubiyet daha yaşayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçmenlerden gelen "istifa" çağrılarına kulak tıkadı. CHP lideri, parti MYK'sını yenileyerek "Koltuğu bırakmıyorum" mesajı verdi. CHP'deki iç karışıklık artarken genel başkanlığa göz kırpan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in açıklamalarıyla daha da alevlendi. İkili, "değişim" vurgusu yaparak Kılıçdaroğlu'nun görevi bırakması için açıklamalarda bulunuyor.

Siyasi ikbal mücadelesinin kasıp kavurduğu Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta katıldığı Sözcü TV canlı yayınında, seçimleri kaybetmediklerini öne sürüp kırsaldaki vatandaşların iradesini hedef aldı. "Kentlerde oturan insanların tamamı demokrasiden yana oy kullandı." diyen Kılıçdaroğlu, "Okuyan, tartışan, özgürlükçü, kentli dediğimiz kitle yüzde 51 oranında Kılıçdaroğlu demiş." sözlerini sarf etti.

"28 MAYIS'TAN ÖNCE ROL YAPMIŞ, HANGİ DÜNYADA YAŞIYORSUNUZ SİZ"

13 yıl boyunca bütün seçimleri kaybetmesine rağmen koltuğunu koruyan Kılıçdaroğlu'nun tek adamlığı ve yaptığı skandal açıklamalar CHP medyasında da rahatsızlığa yol açtı. Ekrem İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen yandaş sunucu Fatih Portakal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim yenilgisi sonrası yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun 28 Mayıs'tan önce rol yaptığını ve kendisini dibe çektiğini söyleyen Portakal, "Kibirli bir bakış açısı var. Seçmenle dalga geçiyorsunuz. Hangi dünyada yaşıyorsunuz siz" ifadelerini kullandı.

"BU KİBİRLE O KOLTUKLARDA OTURAMAZSINIZ, SEÇMENLE DALGA GEÇİYORSUNUZ"

Kamuoyu oluşturmak isteyen Portakal'ın CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tepkisi şöyle:

"CHP'nin neden kaybettiğini anlıyorsunuz. Kılıçdaroğlu'nu izlerken şunu düşündüm. Bir lider ancak kendisini bu kadar dibe çekebilir. Böyle kibirli bir bakış açısı olabilir mi? Kılıçdaroğlu 28 Mayıs'tan önce ya rol yaptı, ya da hayal kırıklığı yaratıyorsunuz. Gururlu bir şekilde ayrılabilirsiniz. Ayrılmıyorsunuz. İnsanları küçümsüyorsunuz ya Doğu'daki Batı'daki ortadaki kıyıdaki diyerek. Siz demek ki İç Anadolu'yu tamamen bırakmışsınız. Böyle bir bakış açısı olabilir mi? Olmaması gerekiyor. Ağır yenilgi değildir diyor. Bunu söyleyen ana muhalefet partisi kusura bakmayın. İktidar değişmiyorsa, iktidarı değiştirecek muhalefettir. Bu kibirle o koltuklarda oturamazsınız. Seçmenle dalga geçiyorsunuz."

 

Yorumlar 99 Yorum Var
  • Adalı 13.06.2023 11:35
    Sen de ne çok biliyorsun ya bırak Kemal abime dokunma
  • TaylanCan 13.06.2023 11:06
    Ver Mehteri
  • Karahan 13.06.2023 10:11
    İmamoğlu gelsin kibri görün..
  • ABUZER 13.06.2023 10:04
    Beyin mcıklaması geçiriyorlar.
  • Kemal 13.06.2023 10:01
    Fatih bey yıllarca mu memleketi CHP yönetti o dönemlerde chp hep azınlıktı. Azınlık çoğunluğu yönettiği dönemde hiçbir gazeteci adaletten bahsetmedi.
Daha fazla yorum görüntüle