Türkiye'de her aileye en az 3 çocuk tavsiyesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'da sayıyı arttırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycanlılara en az 5 çocuk önerisinde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in basın toplantısındaki "En az 5 çocuk" diyaloğu dikkat çekti. Toplantıda Azerbaycan'ın nüfusuna ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevkidaşı Aliyev'e Azerbaycan'ın nüfusunu sordu. 

EN AZ 5 ÇOCUK TAVSİYESİ

Aliyev'den yaklaşık 11 milyon cevabını alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycanlılara 5 çocuk tavsiyesinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'deki nüfus artışı için aile başına üç çocuk, Azerbaycan'daki nüfus artışı için aile başına beş çocuk diyorum. Bunu yapabildiğimizde Azerbaycan daha güçlü olacak. Nüfus, ülkenin geleceğe dair pragmatizmini değiştiriyor" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise "Çalışacağız" diyerek cevap verdi.

Yorumlar 24 Yorum Var
  • Mehmet 14.06.2023 04:20
    Müslümanlar doğum oranında geride kaldı. 1 müslüman ailenin en az 4 çocuğu olmalı en az. Allah Müslümanların yardımcısıdır. İnşallah Müslümanlarda bu konuda Allah'ın verdiği garantileri iyi anlayabilirler.
  • Salo 14.06.2023 01:59
    Bîkâr 'ım, nasıl evlenelim Reis Fakire kız vermiyorlar
  • VatanAşığı 14.06.2023 00:30
    Valla reis burda sen 3 dedin ama hastene sistemi bu dediğini budamak için herşeyi yapıyor. Bir anne ancak normal doğumla 3-5 çocuk doğurabilir. Fakat hastaneler en ufak bir ihtimalde sezeryan yapıp kadınların sonraki doğumlarını zora sokuyor. Sezeryan ile doğan çocuklar yüksek ihtimal hiperaktif oluyor.
  • Emeklidur 14.06.2023 00:24
    Çok değil 27 yıl sonra yani 2050'de ülkemizde Türk kökenli nufus,azınlığa,ikinci millet durumuna düşecek.İntermetten araştırmıştım.Birinci olacakların kim olduğunu tahmin edebilirsiniz.Tabii ki,doğum oranları günümüz şartlarında devam ederse..İmanlı,vatansever nesiller yetiştirilir inşaallah.
  • Abdullah 13.06.2023 23:22
    3 'ü 5'i bırakın. Bunlar Allah'ın kudretindeki şeylerdir.Önemli olan salih evlat yetiştirebilmek.
Daha fazla yorum görüntüle