Türkiye'de yaklaşık 40 yıldır yaşanan terör olayları nedeniyle zengin yeraltı kaynakları kullanılmayan Güneydoğu Bölgesi, son dönemdeki petrol keşifleriyle dikkat çekiyor.

ARAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki Kato Dağı'nda da petrol aramalarına başlandı. Şırnak ve Hakkâri sınırında yer alan Kato Dağı'nda farklı noktalarda petrol aranırken, Bestler Dereler bölgesinde de ön çalışmalar yapıldığı öğrenildi.

Bestler Dereler ve Kato Dağı bölgelerinde, Gabar'daki rezervin 5 katı petrol olduğu tahmin ediliyor. Gabar ve Cudi'de Şehit Yüzbaşı Esma Çevik ile Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın petrol sahalarında her geçen gün çıkarılan petrolün de miktarı artırıyor.

Arap petrolü kalitesindeki Gabar-Cudi'de 5 bin varil olan iki kuyudaki günlük çıkarılan petrol 15 bin varil civarına ulaştı. Aybüke Yalçın petrol sahasında ikinci kuyu da açılırken, bu kuyudan da aynı kalitede ve rezervi yüksek petrol olduğu ifade edildi.

 

Yorumlar 117 Yorum Var
  • a.mehdi 18.06.2023 18:23
    bayburt-rize sınırında ise"toryum madeni var"basından.tşkler
  • Error 18.06.2023 18:00
    Çıkar çıkmasına'da devletin kamu israfı yüzünden vatandaşa fayda sağlamaz siyasetçilerden ve şirketciler den bize birşeyler kalmaz her yer petrol olsa ne yazar İş ekonomiye ve vatandaşa Göre şekillendirmekten geçer Bakınız Rusya'ya doğal gaz petrol fışkırıyor vatandaşlara koklatmıyorlar bile biz vatandaşların yararına kullanmasından yanayız
  • Vatandaş 18.06.2023 12:45
    Petrol buldukça petrol zamlanıyor.Bu nasıl bir durum?
  • pcler 18.06.2023 00:32
    milleti kandırın orpcklri ne var bu görüntüler de milleti tiklatmaktan baska
  • Yorumcu 17.06.2023 21:55
    Maşallah maşallah. Daha kaç tane daha bulacağız. Çatlayın şimdi kemalistler sizi.
Daha fazla yorum görüntüle