Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 11 ili vuran depremler sonrası ilk günden itibaren bölgede yaraları sarmak için harekete geçen Tuzla Belediyesi'nin bölgedeki çalışmaları devam ediyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili bölgede bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Haber 7'ye özel açıklamalarda bulundu.

İşte Yazıcı'nın açıklamaları;

Allah bir daha böyle bir afet vermesin. Tabii ki afetler var oldu, var olacak ve bundan sonra asıl mühim olansa şu; işte 51,000 canımızla beraber olduk, 150,000 yaralımız vardı, ama asıl bu depremden sonra  yardımlaşmanın dayanışmanın ve gerçekten birlik ve beraberliğin çok güzel bir örneği sergilendi.

Depremden sonra devletimizin almış olduğu kararlarla beraber tüm yetkililerimiz bakanlıklarla hep beraber buradaydık. İlk gün itibariyle arama kurtarma çalışmaları, çadır kentler ve konteyner şehirlerin korumasıyla beraber Ramazanını geçirdik, bayramı geçirdik şimdi kurban bayramını geçireceğiz.

Kalıcı konutlar olana kadar da biz belediye olarak burada olacağız. Kardeşlikler kurduk. Kalıcı konutlar olana kadar da buradaki tüm altyapının yenilenmesi üstyapının yapılması, sosyal hayatın başlamasına kadar asla buradan ayrılmayacağız.

Tuzla'daki gönüllülerimizin Tuzla'daki hayırseverlerimizin dualarıyla destekleriyle maddi manevi bütün katkılarıyla beraber buraya bir köprü olduk. Bu köprü olurken de bize teveccüh gösteriyorlar ama bu da onların kadir şinaslığı, onların güzelliği. Onlara ne yapsak azdır.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • dadaş 22.06.2023 08:59
    Dadaş seni İBB başkanı olarak görmek istiyoruz.
  • Yaşar dede 21.06.2023 23:36
    Bayram tatilinde köpeklerini lüks köpek otelinine koyanlar acaba Türk vatandaşımı diye düşünüyorum, deprem zadeleri unuttuk gibi geldi bana,
  • İstanbul 21.06.2023 21:24
    Helal olsun wallahii billahi helal olsun ilkgünden beri STK LAR belediyeler emniyet TSK yi ve diğer kurumları görünce inanın gözümü yaşarıyor acayip duygulanıyorum Selam saygılarımla
  • keçiören 21.06.2023 20:22
    Şadi Yazıcı İBB adayı olmalıdır.
  • Yılmaz 21.06.2023 19:33
    Helal olsun başkanıma taaaa ıstanbuldan gelip yardım ediyor bizim Şahinbey belediyesi de müracaat ettiğimiz halde evi yıkılan herseyin kaybeden yaralı depremzede aileye bir çöp dahi vermiyor.
Daha fazla yorum görüntüle