Bir televizyon programında gazeteci Merdan Yanardağ'ın bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı överek terör propogandası yapmasına Bülent Ecevit'in yıllar önceki bir programda söyledikleri bakın nasıl cevap niteliğinde.

CHP tarafından fonlanan Tele 1'in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın bebek katili Abdullah Öcalan'ın serbest kalması gerektiğini söylemiş ve teröristbaşını filozofa benzetmişti. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin kanalla ilgili inceleme başlatıldığını açıklarken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise Gazeteci Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlattı.

AKILLARA ECEVİT'İN O SÖZLERİ GELDİ

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in teröre destek veren gazeteciler hakkındaki sözleri sosyal medyada yeniden gündem oldu. 

Mesut Yılmaz, Alparslan Türkeş, Şevket Kazan ve Bülent Ecevit, 1995 yılında Mehmet Ali Birand''ın sunduğu ''32. Gün'' isimli bir programa katılmışlardı. 

"O BENCE TERÖRİSTTEN DAHA ÇOK SUÇLUDUR"

Ecevit programda, "Terörü teşvik edici, teröre cesaret verici nitelikte yayınlar kesinlikle yasaklanmalıdır. Terörü teşvik eden bir yazar bence teröristten daha suçludur. Çünkü terörist canını ortaya koyuyor, teröristi teşvik eden kimse masa başında oturup güvenlik içinde fikir beyan ediyor. O bence teröristten daha çok suçludur." dedi.

Yorumlar 45 Yorum Var
  • Hsan 27.06.2023 19:33
    Ulan Merdan 50.000 kişinin kanı eline bulaşmış adamdan bahsediyorsun sen ne yazık ki siz Bu memleketten ekmek yiyorsunuz zehri zıkkım olsun
  • recep 27.06.2023 18:11
    Bizde senin gibi hain hain övücü görmedik
  • Gazi 27.06.2023 17:44
    Pek yı ve ferah,yü doğuran zihniyet bunlar Herhalde teröristlerden tehlikeli bunlar
  • mehmet emin 27.06.2023 17:14
    Bu KRIPTOLARI vatandasliktan atacaksin baska yolu yok....
  • Adem Akın 27.06.2023 16:49
    Ecevite göre Teröritten daha terörist
Daha fazla yorum görüntüle