Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimlerinde büyük bir hezimete uğrayan yedili koalisyonda yerel seçimler için istatistikler saçılmaya başladı. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu,  katıldığı canlı yayında ana muhalefet partisinin ve ittifaktaki kendileri de dahil diğer küçük partilerin toplam oy oranlarını açıklayarak yerel seçimler öncesi CHP'ye üstü kapalı teklifte bulundu.

"ALDIĞI YÜZDE 25 OYUN İÇİNDE EN AZ YÜZDE 8, CHP'NİN DIŞINDAN GELDİ"

Karamollaoğlu'nun açıklaması şöyle:

"CHP'nin aldığı %25 oyun içinde en az 7 veya 8’i CHP dışından gelen oydur. Bu benim kanaati. Bunu da ispatlayacak halim yok. Herkes kendisi 'hadi oradan sende' diyebilir.

Ama bu bana göre gerçek. Çünkü bundan önceki seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi yüzde %25'i tutturamadı. Onun için biz bazı gerçekleri görmezsek, o zaman cumhurbaşkanlığı seçimi ayrı bir konu milletvekili seçimine girdiğiniz zaman aldığını oy ayrı bir konudur."

Yorumlar 110 Yorum Var
  • croch34 28.06.2023 17:48
    Gülmek isterdim seçim öncesi chp seçmenin cumhur ittifakına oy vermek isteyenlere karşı yaptıkları hakaretler geldi aklıma bunları dinleyince acaba o günlerde bu günleri görüp kendileri mi tarif etmiş oldular merak ettim.
  • Hiç bilmemiş 28.06.2023 17:45
    Maşallah! Herkes CHP'nin yüzde yirmiden aşağı oy'u olmadığını biliyor. Bir tek Temel bey bilmiyor. Bu alimlerin yaşları da az değil. Be gafiller! Size göre CHP'nin hiçbir zaman meclis dışı kalmamış olması gerekir. Gerçek öyle mi ya?! Çok bilmemişler !
  • mehmetm 28.06.2023 16:09
    Temel'in temelsiz iddiaları. Bu ülkede CHP nin % 24 -26 oy oranı olduğunu bal gibi biliyor. Herhalde gelecek seçimde Kılıçdaroğlu'nu tekrar dolandırmak için zemini sıcak tutuyor.
  • Mehmet 28.06.2023 15:48
    Müslüman adam yalan söylemez
  • Adsız 28.06.2023 13:05
    CHP nin böyle dostları, ortakları olduktan sonra hiç rakibi olmasa dahi kazanma şansı zaten olamaz Aba altından sopa gösteren Kazanırsak eşit hakkımız olacak, 5 başlı yönetim , biz eşitiz ,bir lider olarak en fazla oyu olan parti başkanına bir öncelik vermeden hepimiz biriz vb. açıklamalar Enteresan
Daha fazla yorum görüntüle