Dini ve milli değerlere uzak açıklamalarıyla büyük tepki toplayan Fatih Altaylı, kurban bayramında Allah katında en sevimli ibadet olan kurban kesmek yerine para olarak yardım yapılmasını istedi.

Fatih Altaylı YouTube kanalında Allah'ın kesin hükmü olan kurban ibadeti hakkında hadsiz ifadeler kullandı.

"BÜYÜK BİR ZİYANLIK OLUYOR"

Altaylı "Kimse hayvanlara eziyet etmesin. Ben Kurban bayramında kurban kesmektense kurban parasını yardım olarak vermeyi tercih ediyorum. Bu bana daha insancıl geliyor. Her şeyden önce büyük bir ziyanlık oluyor, saçma sapan şeyler oluyor bu günlerde. Ben kurban parasından daha fazla hem de parasal olarak yardım etmeyi tercih ediyorum. Herkese de böyle yapmayı tavsiye ediyorum. herhalde aynı kapıya çıkıyordur." dedi.

ALLAH KATINDA O GÜN YAPILAN EN SEVİMLİ İBADET KURBAN KESMEK

Âişe (r.a.)’dan rivayet edildiğine göre, Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Ademoğlu kurban kesme gününde Allah katında kan akıtmaktan daha sevimli bir amel işlememiştir. O kurban, kıyamet günü boynuzları, kılları ve tırnaklarıyla gelecektir. Kurbanın kanı yere düşmeden önce Allah katında hemen kabul olunur. Bu sebeple kestiğiniz kurbanlardan dolayı sıkıntı değil gönlünüz hoş olsun.” (İbn Mâce, Edahî: 3)

Yorumlar 601 Yorum Var
  • Kerem 30.06.2023 12:47
    Hayırdır Altaylı yeni bir din mi icat ediyorsun haddini bil otur oturduğun yerde namaz yok abdest yok Allah bilir güsül yok utanmadan dini fetva ver senin yaptığın edepsizliktir
  • Ömer 30.06.2023 12:32
    Kurbanı Allah emretmiş sen kimsin ki
  • MustafA 30.06.2023 12:17
    Sen o tatile gittiğin İspanya'da vahşi olmayan boğa güreşlerini seyret din düşmanı
  • Dertli 29.06.2023 23:01
    Bu mübarek Bayram gününde makineli tüfek gibi ATaklı, tencere dibi gibi KARA (eski Sivas Belediye Bsk) ve alTAYlı hep beraber kinlerini kusmaya başladı. Kinlerinizde boğulun. Yeter... Kafirun süresi ne güzel ayıraç sizlerle Müslümanlar arasında.
  • Mustafa Tüfekci 29.06.2023 15:20
    zekatın sadakanın fitrenin hükmü ayrıdır kurban kesmenin hükmü ayrıdır burda maksat Allah burda kurban kes diye emrettiği için yerine getirmek ve evinde et yiyemiyen aileleri bulup iletmek halimize şükretmek yorulmak emek vermek uğraşmaktır
Daha fazla yorum görüntüle