CHP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Can Ataklı Kurban ibadeti hakkında İslami kaynaklarda yer almayan ifadeler kullandı. 

İslam'da vekaleten kurban kesmenin olmadığını söyleyen Ataklı kurbanlık deveye 40 kişinin ortak olabiliceğini de iddia etti.

İşte Ataklı'nın o sözleri;

Ben parasını verdim. Afrika'daki bilmem nerelere gönderdim. O kurban değil adak, başka bir şey. Ama vacip kurban dediğimiz olayda kurban kesecek kişinin mutlaka başında bulunması lazım. Hayvan kesilinceye kadar tekbir getirecek. 

Büyükbaş hayvana 7 kişi girer, deveye 40 kişi ortak olabilir. Koyunun ortağı olmaz. Kümes hayvanları kurbanlık olarak kesilemez.

KURBAN VEKALETİ NEDİR?

İslam dinine göre, Kurban Bayramı’nda kurban kesmek için başkası yetkilendirilebilir. Buna kurban vekaleti denir. Bir kişi kendisi adına başka bir kişi ya da kuruma kurban kestirebilir. Vekalet veren kişi ise kurban bedelini öder. Kurban vekaletinin faydalarından biri kurban kesmek için zaman, yetenek ve imkanı olmayan kişilere seçenek sunmasıdır. Başkasına vekalet veren kişi, kurban eti kesildikten sonra etin belirli bir kısmını ya da hepsini ihtiyaç sahiplerine dağıtması için belirlenen yöntemlerle ulaştırılmasını sağlar.  

Yorumlar 369 Yorum Var
  • esas 30.06.2023 14:56
    Cahil muhabbeti böyle olsa gerek
  • Abbas 29.06.2023 12:19
    Cahilliğini bilse yeter ama kişi cahil olduğunu bilmeyince söylenecek bir şey bulamiyorum
  • O k u r 29.06.2023 12:01
    Can Efendi iyi niyetle vaaz veriyor. Ama bilgisi yetersiz.
  • de git 29.06.2023 11:57
    konuşturmayın bunu yaw şizofrenik bir vaka bu konuşmaları müslüman hassasiyeti olmayan insanların başına büyük işler açabilir bu denyoyu oturtun bir kenara kendi zihniyetiyle uğraşsın
  • Kayı boylu 29.06.2023 11:54
    Ula be hain TÜRK VE İSLAM DÜŞMANI sen bir kafirsin Müslümanların ibadetlerine neden dil uzatıyorsun
Daha fazla yorum görüntüle