Fatih Altaylı, Avrupa'nın yüzyıllardır sömürge, kaos ve krizlerle yönettiği Orta Doğu ve Afrika'da son yıllarda iyice derinleşen insani dram ve bunun sonucu oluşan Batı'ya göç ve ikiyüzlü Batı'nın ikinci sınıf insan muamelesi yaptığı grupların isyanını değerlendirirken adeta Avrupa'nın avukatlığını yaptı.

Fransa'da resmiyette Fransız vatandaşı olmasına rağmen hiçbir şekilde eşit imkanlar sunulmamış ve geleceğe ümidi kalmamış milyonlar üzerindeki baskı, 17 yaşındaki Nahel'in polis kurşunu ile hayatını kaybetmesinin ardından bir haftadır devam eden ve diğer Avrupa ükelerine de yayılan bir isyana dönüştü.

Fatih Altaylı kendi menfaati ve refahı için diğer dünya ülkelerinde kriz ve kaosu daim kılmaya çalışan ancak mülteci sorunu kendine dokunduğu zaman keyfi kaçan Avrupa'yı savunarak "Gitme o zaman. Gideceksen Suudi Arabistan'a git o zaman. Neden Fransa'ya gidiyorsun?" dedi.

İşte Altaylı'nın skandal sözleri;

Entegrasyon sorunlarının ne olduğunu Avrupa'dan ne olduğunu çok iyi görüyoruz. Avrupa’da niye farklı. Çünkü Avrupa'da ciddi bir din ayrımı var. Avrupa'nın ne olursa olsun kafasındaki Haçlı zihniyetini veya İslam karşıtlığını içinden atamıyor. Peki atamamakta haksız mı? Öyle bakmak lazım. Çünkü gelenler ne kadar uyum sağlıyor. Bir yandan kendi İslam coğrafyasındaki ülkeleri terk edip Hristiyan coğrafyası dediğin yere taşınacaksın. Sonra diyeceksin ki; bunlar kötü. Gitme o zaman. Gideceksen Suudi Arabistan'a git o zaman. Neden Fransa'ya gidiyorsun? "Göç edeceksen zengin Arap ülkesi varsa, zengin Müslüman ülke varsa oraya göç." demek de mümkün onlara.

FATİH ALTAYLI'YA TEPKİ: NE İŞİN VAR İSTANBUL'DA, YALLAH PARİS'E

Gazeteci Emin Pazarcı sosyal medya hesabından Altaylı'nın skandal çıkışına şu sözlerle tepki gösterdi:

Bu ne değişik bir tip: Fatih Altaylı, Fransa'daki olaylara katılan Müslümanlara, "Suudi Arabistan'a gidin" çağrısı yaptı. Biz de böyle bir batı hayranına, "Ne işin var İstanbul'da, yallah Paris'e" çağrısı yapabiliriz herhalde.

Yorumlar 309 Yorum Var
  • Alacaklı alır. 07.07.2023 18:02
    Batı Afrikayı sömürürken nerdeydin altın madenlerini çalarken milyonlarca afrikalıyı öldürürken nerdeydin onlar Batı'nın çaldıklarını geri istiyor.
  • Böyle iste 06.07.2023 21:13
    kimin nereye gideceginden sana ne.türkiye bitti simdi fransayami atladin
  • Davud 06.07.2023 09:50
    İt, Cezayir i Arabistan mı yedi
  • Sinan 06.07.2023 09:48
    git işine be
  • koylu 06.07.2023 09:42
    hristiyan ve diger dinler bukadar dusman degil islam dinine.defol git bu ulkeden .
Daha fazla yorum görüntüle