Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile dün bir araya geldi. İkili zirvenin başında Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla kendisini arayarak ilettiği tebrik mesajı için Biden'a teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sonrasında yaptığı açıklamada ise "Stratejik mekanizma kapsamında sıranın artık devlet başkanları düzeyinde istişarelere geldiği kanaatindeyim. Bugün NATO marjında bu görüşmeyi bunun ilk adımı olarak görüyorum. Bundan önceki buluşmalarımız adeta ısınma turları gibiydi ama şimdi yeni bir süreci başlatıyoruz. Tabii benim için bu yeni süreç beş yıllık bir süreç, şimdi sizde de seçim hazırlıkları var. Bu seçim hazırlıklarıyla birlikte şimdiden başarılar diliyorum." dedi.

ABD Başkanı Biden ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine "Önümüzdeki beş yıl içinde sizinle görüşmek için sabırsızlanıyorum" şeklinde cevap verdi.

ERDOĞAN BİDEN'A 2019'UN CEVABINI VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden'ın görüşmesini değerlendiren Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet çarpıcı tespitlerde bulundu. Ülke Tv yayınına katılan Acet, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Tabii benim için bu yeni süreç beş yıllık bir süreç, şimdi sizde de seçim hazırlıkları var. Bu seçim hazırlıklarıyla birlikte şimdiden başarılar diliyorum." sözleriyle 2019 yılında "Erdoğan'a karşı muhalefeti desteklemeliyiz" diyen Biden'ın pervasız açıklamalarına cevap verdiğini söyledi.

BİDEN NE DEMİŞTİ?

Bilindiği üzere ABD Başkanı Joe Biden, 2019 yılında yaptığı bir açıklamada açıkça Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı olduğunu ve ona karşı muhalefeti destekleyeceklerini söylemişti. Biden "Bence yapmamız gereken ona (Erdoğan'a) karşı farklı bir yaklaşım izlemek. Muhalefetin liderlerini desteklediğimizi açık şekilde belirtmeliyiz. Açıkça pozisyonumuzun parlamentoda da yer edinmek isteyen Kürt nüfusun entegrasyonunu sağlamak olduğunu söylemeliyiz. Yanlış olduğunu düşündüğümüz şeyler hakkında sesimizi çıkarmalıyız. Yaptıklarının bedelini ödemeli. Bazı silahları ona satıp satmayacağımızla ilgili, bir bedel ödemeli. Özellikle de üzerinde F-15 uçurarak çözmeye çalıştıkları bir hava savunma sistemleri olduğunu düşündüğümüzde. Bunlar hakkında çok endişeliyim." demişti.

 

Yorumlar 7 Yorum Var
  • kapakçı 13.07.2023 08:27
    abd başkanı bidona usulünden laf sokup devlet adabı öğretiyorsun, her nedense ses bizdeki bidoncuklardan çıkıyor. çok garip.
  • yusuf 13.07.2023 08:02
    Rusya acilen ukrayna natoua girmeden tamamen işgal etmeli
  • HIDIR BUDUR 13.07.2023 01:24
    Emperyalizm ; Ukrayna'yı Rusya'nın kalbine sokup "UÇ BEYİ" gibi kullanmak istemektedir. Çin-Rus birliteliğini kırmak için Rusya'yı Avrupa ile dalaştıran ABD "Geçmişte İran-Irak'ı 8 sene savaştırıp, taraflara silah satıp para kazanıp , ABD kıt'asında göbek kaşıdığığı " günlere özlem duymaktadır.
  • Tarık 12.07.2023 22:53
    O kadar okkalı bir cevap ki, anlayana!
  • Asım 12.07.2023 21:59
    chp kazansaydı da muhalefet sekreteri orada otursa idi , Her konuda REZİL olurduk. kılıçtaroğlu ; "bizi destekledin sağol" demekten bile aciz kalırdı.
Daha fazla yorum görüntüle