15 Temmuz'un kahraman isimleri, Haber7 Muharibi Yavuz Selvi'ye konuştu. 

15 Temmuz Gazisi Murat Kaygusuz, evinde dinlenirken tankları gördüğünü; medyadan da darbe olduğunu öğrendiğini söyledi. Kaygusuz, "Ben gidiyorum dedim, eşim 'nereye' diye sormadı. İlahi bir güç mü diyeyim, bir şey bizi gönderdi. Köprüye gittim. Oradaki üç tankı aldık, bir tanesi kaçmıştı zaten" dedi.

Orada bekleyen boş bir otobüs şoförüne, "Beni köprüye götürür müsün" dediğini söyledi. Şoförün kendisini Altunizade çıkışına kadar götürdüğünü anlatan Kaygusuz, "Oradaki hainlerle konuştuk. Bize mi ateş edeceksiniz, niye köprüyü kapattınız dedik. Bize hakaret ettiler. Özel harekatçı polisler de arkamızdan bağırıyorlar, geri gelin ateş edecekler diye bağırıyor. Bu dediğim gece 2 buçuk civarıydı. O arada ben geriye döndüğümde iki mermiyle kolumdan vuruldum. Atar damarım koptu" ifadelerini kullandı. 

15 Temmuz şehidi Celalettin İbiş'in oğlu, "O gece babam gece mesaisindeydi. Ortalık hareketlenince babamı aradım. Ben sana haber ederim' dedi. İlerleyen saatlerde dışarı çıkıyoruz dedi. Ben seni gelip alacağım dedi. Ulus'ta, sonra Kızılay'daydı, en son Genelkurmay Başkanlığının önündeydi. Telefonla konuştuğumuzda Meclis'e ilk bomba atılmıştı. Ben seni ararım dedi. 2.45 geçe gibi ablam aradı, 'Yasin babamı aradım, başka bir beyefendi aradı, babanız yaralı' dedi" diye konuştu. Babasının yanına 3 buçuk civarında vardığını belirten İbiş, "Genelkurmay önünde asker üniformalı dışında herkese ateş ediyorlardı. Babamı tekrar aradım. Başka bir bayan açtı. 'Babanızı hastaneye getirdiler' dedi" diye konuştu. 

Hastanede mahşeri bir kalabalık olduğunu söyleyen İbiş, babasının vurulduğu an şehit olduğunu öğrendiğini belirtti. 

İbiş, "Babam şehit olmadan önce Çanakkale şehitliğini ziyarete gitmişti. Şehit olduktan sonra fotoğraflardan fark ettim. Şehit olduğunda üzerinde aynı kıyafetler vardı" dedi. 

15 Temmuz şehidi Kemal Ekşi'nin babası ise şunları söyledi: 

"Sayın Cumhurbaşkanı insanları sokağa davet etmeden oğlum, üç dört arkadaş çıkıyorlar. Köprüye gidiyorlar. İlk büyük kalabalığın önündeler. Eski gişelerin oralarda vuruluyor. Ondan sonra karşıya kaldırıyorlar, hastanede şehit oluyor."

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Yüksekova lı kürt 16.07.2023 14:09
    Acaba bu gecede Kılıçdaroğlu kahveni yudumlarken resmini ekranlara verince hiç utanmıyormu ben ne yaptım, nasıl kaçtım, birşey söylemedim bu durumda devletimi nasıl yöneteceğim nasıl savunacağım, ona destek veren seçenler hiç düşünmediler mi? Bu durumlarda kaçıp bir yerlere mi sığınacak
  • Osmanlı 16.07.2023 00:29
    ALLAH, tüm şehitlerimize rahmet eylesin, mekânları cennet olsun.
  • Ömer 15.07.2023 23:51
    Allah rahmet eylesin . Biz onlara minnettarız
  • Türk 15.07.2023 20:55
    Allah şehadetlerini kabul etsin.. Bütün vatan evlatlarının
  • Umk44 15.07.2023 17:16
    Kaçan fetö alçaklarını bulun yok edin Vatikan çocuklarını
Daha fazla yorum görüntüle