Samsun'da hız yapan motosikletli gence uyarıda bulunan trafik polisinin sözleri duygulandırdı. Baba gibi öğütte bulunan polis "Ölürsen anne ve babana biz ne diyeceğiz?" dedi. Motosiklet sürücüsü ise "O anda gözyaşlarımı tutamadım ve duygusallaştım" diye konuştu.

Atakum ilçesi Atatürk Bulvarı'nda hızlı bir şekilde seyir halinde olan motosiklet sürücüsünü durduran Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı trafik polisinin babacan tavrı herkesin takdirini kazandı. Işıklarda durdurduğu motosiklet sürücüne uyarılarda bulunan polis, "Yaşının kaç senin? Ben senin amcan yaşındayım. Böyle iki tane sağlı, sollu tokat çekip ayıltmak istiyorum. Ölürsen anne ve babana biz ne diyeceğiz? Ben de motoru seviyorum. Anladım motorun havalı, sen de karizmatiksin ama ölürsen ne yapacağız yavrum. Bu mont ne diye biliyor musun? Cesedin bozulmasın diye. Yoksa ölmeni engellemiyor. Ceza için değil, ailen için yaşa. Kalbinizi kırmışızdır ama özür dilerim." dedi.

"O anda gözyaşlarımı tutamadım ve duygusallaştım"

Sosyal medyada paylaşılan bu diyalog milyonlar tarafından izlendi. İsmini açıklamayan motosiklet sürücüsü, İhlas Haber Ajansı'na (İHA) konuştu.

Motosiklet sürücüsü, "Samsun karayollarında bayağı hızlı gidiyordum. Sanırım arkamda bir sivil polis bir de trafik polisi vardı. Onlar fark etmiş olacak ki tabii bir sonraki ışıkta ben her şeyden habersizim. Işıklarda önümü kestiler. Ben anlayamadım ve gerçekten korktum o anda. Daha sonra bana yaptığım şeylerden bahsettiler. Trafik polisi bana baba gibi öğütler verdi. O anda gözyaşlarımı tutamadım ve duygusallaştım. Daha sonrasındaki tepkiler hep olumluydu. Polis abimize gerçekten olumlu geri dönüşler oldu. Trafik polisleri motorcular için fobi gibi oluyor. Korkuyoruz onlardan. Ne kadar çok sevdiğimiz var desek de gaza geliyoruz. Bundan sonrası için bu önerileri dikkate alacağım.” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada paylaşılan bu diyalog izleyen herkesi duygulandırdı.

BAKAN YERLİKAYA'DAN TEBRİK TELEFONU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Samsun'da motosiklet sürücüsü gence sergilediği babacan tavırla herkesin takdirini kazanan polis memurunu telefonla arayarak tebrik ettiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından “Ama ölürsen ne yapacağız yavrum?” başlığıyla yaptığı paylaşımda, “Bir motosiklet sürücüsü olarak bu video, bu sözler beni çok duygulandırdı. İzleyince dedim ki; işte bizim trafik polisimiz. Derdi ceza yazmak değil; 27 yaşındaki genç bir motosiklet sürücüsüne bir baba şefkatiyle yaklaşmak, nasihat vermek, uyarmak. Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde şahin görevlisi Alper Gökhan Yıldırım’ı telefonla aradım, kendisine örnek tavrı için teşekkür ettim. Ve motosiklet sürücülerimiz. Lütfen, trafik kurallarına uyalım, aşırı hız yapmayalım” ifadelerini yer verdi.

Yorumlar 66 Yorum Var
  • Ttttt 24.07.2023 22:02
    Bu şekilde unutabilir sallasaydi keske iki osmanli tokadı bi daha unutmazdi
  • Mert 24.07.2023 13:13
    Hangi birini uyaracaksın? Trafikte çocuğun arka camı indirmiş, kemeri takılı değil sarkıyor diye bir şoförü uyarmıştım , ağızda alınmayacak küfürler yedik. Ölürse benim çocuğum, sana ne gibi cümleler.. Dünyanın hangi ülkesinde var böyle yobazlık, kurallara inatla uymamak?
  • Ökkes 23.07.2023 11:17
    Gencler bir de benden nasihat, Kafada Kask olmadan sürmeyinnsu Motoru. Beyin Insanin ein degeri varligidir. Helal olsun o Trafikci Polis abimize. Cok güzel nasihat vermis.
  • Tek 23.07.2023 09:59
    Evet uyarmak lazım kaza yapınca babaya hele birde anneye nasıl ulaştirilir oğlun kaza yaptı diye..ama bende şunu hatırlatayım İslami yaşa ahirette ne ana ne baba nede evlet bir birlerini görmek istemiyecek herkesin kendine yeter bir derdi olacak ogunude hatirlamak lazım.
  • YOLCU YOLUNDA GEREK 23.07.2023 09:00
    Tebrikler Memur Bey ,Tebrikler Genç Motorsiklet Sürücü sü kardeşim
Daha fazla yorum görüntüle