IDEF 2023 fuarında Haber7'ye konuşan AK Parti Milletvekili Hulusi Akar, savunma sanayi alanında gelinen noktadan çok mutlu olduğunu belirterek "Artık cin şişeden çıktı. Çok daha büyük başarıları hep beraber yaşayacağız." dedi.

Dünyanın en büyük savunma sanayisi buluşmalarından olan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF) başladı. Savunma ve güvenlik alanlarında önemli bir tanıtım, pazarlama ve iş birliği platformu haline gelen IDEF'in, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl 16'ıncısı düzenleniyor.

Savunma sanayiinin gözde ürünleri vitrine çıktığı IDEF'e katılan AK Parti Milletvekili Hulusi Akar, fuarda Haber7'den Yavuz Selvi'ye konuştu. Selvi'nin "IDEF 2023'ü nasıl buldunuz? Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna "Siz nasıl görüdünüz?" şeklinde cevap veren ve muhabirimizden "Çok harika" cevabını alan Akar, "Aynı şey. Son derece heyecan verici, son derece gurur verici" şeklinde konuştu.

BÜYÜK BİR GURURLA İZLİYORUZ

IDEF'te sergilenen savunma sanayi ürünlerinden büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu belirten Akar, "Arkadaşlarımın çalışmalarını büyük bir gururla izledik, izlemeye devam ediyoruz. Bir taraftan TSK'nın ihtiyaçlarını karşılarken, bir taraftan da dost ve müttefiklerimizin ihtiyacını karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

AMBARGOLARI HATIRLATTI

Bugüne kadar birçok ülkenin Türkiye'ye yönelik savunma sanayi ürünlerinde ambargolar koyduğunu hatırlatan Akar, Türkiye'nin bundan böyle önce kendi ihtiyaçlarını sonra da dost ve müttefiklerinin ihtiyaçlarını karşılayacağını söyledi. Akar "Bunlar tabi bizi gerçekten üzdü. Fakat şimdi Allah'a çok şükür, kamu şirketlerimiz, özel şirketlerimiz, vakıf şirketlerimiz üniversitelerimizle beraber omuz omuza çalışmak suretiyle önce silahlı kuvvetlerimizin sonra dost ve müttefik ülkelerin ihtiyacını karşılıyorlar. Biz de bunları büyük bir gururla büyük bir heyecanla izliyoruz." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin savunma sanayi alanında geldiği noktanın çok önemli olduğunun altını çizen Akar "İnşallah biz burada kalmayacağız, bunun devamı olacak. Artık cin şişeden çıktı. Çok daha büyük başarıları hep beraber yaşayacağız." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar 21 Yorum Var
  • Gülbeyaz 26.07.2023 13:44
    Çok babacan Allah hayırlı uzun ómür versin bóyle komutanlar her zaman gelmez
  • Gülbeyaz 26.07.2023 13:42
    Çok babacan Allah hayırlı uzun ómür versin bóyle komutanlar her zaman gelmez
  • TC.Kılıç 26.07.2023 10:41
    İşte bu milletin Osmanlı paşası,Rabbım bu millete de size de dünyada ve ahirette iyilik ve güzellikler nasip etsin.Sizlerle iftahar ediyoruz,selamlar
  • Hasan 26.07.2023 08:56
    Baba gibi Komutan
  • Yakup 25.07.2023 22:08
    Gelmiş geçmiş en güzel komutan.Allah güç kuvvet versin ,başımızdan eksik olmayın...
Daha fazla yorum görüntüle