Dünyanın en büyük savunma sanayisi buluşmalarından olan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF) başladı. Savunma ve güvenlik alanlarında önemli bir tanıtım, pazarlama ve işbirliği platformu haline gelen IDEF, bu yıl 16'ncı kez kapılarını açtı. Haber 7'ye konuşan, Haber 7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer fuarı değerlendirdi.

ASAM Strateji Uzmanı ve Haber 7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen IDEF fuarında Haber7'den Yavuz Selvi'ye konuştu. Aselsan standında soruları cevaplayan Güçlüer, Aselsan'ın ürettiği SADAK 2MK hakkında değerlendirmelerde bulundu. SADAK 2MK'nın üzerlerinde 1 ton ve 500 kilogramlık iki füze taşıdığını belirten Güçlüer, "Normalde F-16 Amerikan yapımı biliyorsunuz. Bizimkiler bu Amerikan yapımı yazılım sistemlerini değiştirip, Türk sistemlerini monte edecek, bir platform üretmişler. Bunun adı da SADAK 2MK. Dolayısıyla bu sayede, üretilmiş olan yerli mühimmat, F-16'lara takılıp bizim savaş uçaklarımız tarafından kullanılabiliyor." ifadelerini kullandı.

"TERÖRİST SIĞINAKLARINA KARŞI SON DERECE ETKİLİ"

Bu platformdaki füzelerin akıllı füzeler haline getirildiğini belirten Güçlüer, "Akıllı füze ne demek bu, hedefi nerdeyse 1 metre doğrulukla vurabilecek kitler takılmış. Yapılan kit Türk mühendislerinin yaptığı bir kit. Füze bu kiti takip ederek, hedefini yüksek hassasiyetle, vurabilme imkanına sahip. Bunun dörtlüsünü de yapmışlar. SADAK 4T platformu. Bu füzelerin menzili 100 kilometre. Bunların bir özelliği de, bu füzeler yaklaşık 1 metre kalınlıktaki beton bloğu delip içerisinde patlıyor. Diğerleri vurduğu esnada patlıyor. Özellikle terörist sığınaklarına karşı son derece etkili." dedi.

"DAHA YÜKSEK TEKNOLOJİYE SAHİP OLDUĞUMUZUN İSPATI SADAK 4T"

Aselsan mühendislerini öven Güçlüer, "F-16'ların yazılımlarını bizim mühendislerimiz değiştirerek kendi milli sistemlerimiz haline getirebilme başarısını göstermişler bu çok bilinen bir şey değil. Çünkü bunu yapabilmeniz için, ondan daha yüksek bir teknolojiye sahip olmanız lazım. İşte daha yüksek teknolojiye sahip olduğumuzun ispatı da SADAK 4T." şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar 16 Yorum Var
  • Mehmet 26.07.2023 13:07
    Bu platformu yapabilmek için f16dan daha iyi bir teknolojiye sahip olmanız lazım diyor.Madem neden biz f16 yapamıyoruz da ABD den satın alıyoruz?
  • Harun 26.07.2023 12:49
    Depremzedelere hakarete edenler ne oldu
  • Kul 26.07.2023 11:54
    Rabbim bu zamana kadar ve bundan sonra bu topraklarda zerre kadar hizmeti, faydası,katkısı olan(olacak olan) ,tüm kardeşlerimizden, gerçek vatan evlatlarımızdan ilelebed râzı olsun...
  • Akıllı Olun 26.07.2023 11:54
    Tabi tabii yazilim denen seyi göremedigimiz için bayagi yüksek atiyorlar birde uçak moturuda yapinda görelim sahtekarlar
  • Cumhur Ata 26.07.2023 10:09
    Maşaallah Arslanlarımızı tebrik ediyoruz.
Daha fazla yorum görüntüle