Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle kentteki 237 okulda eğitim gören yaklaşık 5 bin ortaokul öğrencisinin katıldığı buluşmada öğlen vakti namaz kılınıp, dua edilerek, Kur'an-ı Kerim okundu.

"BU İLGİ, MİLLETİN TARİHTEN ALDIĞI MANEVİ MİRASINA SAHİP ÇIKMASIDIR"

TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci, konuşmasında, önceki yıllara göre yaz okuluna rekor bir katılım olduğunu belirterek, bu ilgiyi "milletin tarihten aldığı manevi mirasına sahip çıkması" olarak değerlendirdi.

"BULUŞMAMIZI AYASOFYA AYAKTA KALDIĞI MÜDDETÇE DEVAM ETTİRECEĞİZ"

Beşinci, geçen hafta yeni açılan Barbaros Hayrettin Paşa Camisi ile öğrencileri tanıştırma buluşması yapıldığını belirterek, "Ancak bizim gelenekleşen buluşmamız Ayasofya'daki buluşmalarımızdır. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz buluşmamızı Ayasofya ayakta kaldığı müddetçe devam ettireceğiz." dedi.

Yaz Okulu öğrencilerinin maneviyat ortamında dostluk, kardeşlik ve muhabbetle Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif'in kubbesini doldurmalarının büyük bir anlam ifade ettiğini dile getiren Beşinci, Fatih Sultan Mehmet Han'ın fethin sembolü olarak kıyamete kadar cami kalması için burayı vakfettiğini kaydetti.

"BU ULU MABETTE FETİH RUHU KIYAMETE KADAR DEVAM EDECEK"

Beşinci, Ayasofya'nın Temmuz 2020'de cuma namazıyla ibadete açılmasının tarihi gün olduğunu anlattı.

Her yıl o kutlu günü hatırlayacaklarını dile getiren Beşinci, "Burada gördüğünüz gençlik, Cumhurbaşkanımızın adeta bir manifesto niteliğindeki 'Ayasofya'nın Dirilişi' konuşmasının vücut bulmuş halidir. 'Yeni Türkiye Yüzyılı'na girilirken Ayasofya'nın açılması adeta yeni çağın habercisidir. Bu ulu mabette sembolleşen fetih ruhu kıyamete kadar devam edecek. Bu fetih ve diriliş ruhunu, yarınlarımızın teminatı olan gençlerimiz devam ettirecek." diye konuştu.​​​​​​​

Yorumlar 47 Yorum Var
  • Metin Güner 28.07.2023 12:26
    Maaşallah , Elhamdüllillah ........... ALLAH Razı olsun ... Ayasofya için ; Ağlayanları Güldürdünüz , Göremeyenlerin Gören Gözü Manevi gözü , Mahsuniyeti Sevince ,Hüznü Diriltiniz... Bedeni Yok Edebilirler , Lakin Ruhu Yok edemezler... Rabbim , Devletimizi Payidar , Ordumuzu ve Milletimizi Muzaffer eylesin....
  • emekli 28.07.2023 11:36
    Maşallah gururumuz gençlik
  • İslam Sancağı 28.07.2023 11:33
    Şeriat gelse ilk tepkiyi kripto Sabetay-Ermeni-Rum'lar verecek ifşa olacaklar..
  • ali 28.07.2023 11:32
    vurvur inlesin göbekli eko dinlesin
  • ismail. 28.07.2023 11:14
    Şeytan azapta gerek gözlerine sokalımki iyice kudursunlar kinlerinde boğulsunlar kafir uşakları.
Daha fazla yorum görüntüle