Dünyanın en büyük savunma sanayisi buluşmalarından olan ve bu alanda önemli bir tanıtım, pazarlama ve iş birliği platformu haline gelen IDEF'23 devam ediyor. IDEF'te Haber7 Güvenlik Analisti Eray Güçlüer'e konuşan Sarsılmaz Genel Müdür Yardımcısı Öner Özyılmaz, Sarsılmaz'ın yeni silahlarını Haber7 ekranlarına tanıttı.

"HEM ÜLKEMİZİN İHTİYACINI KARŞILIYORUZ, HEM PARA KAZANDIRIYORUZ"

Özyılmaz, Sarsılmaz'ın Türkiye'nin en büyük özel silah üreticisi olduğunu belirterek, başlangıçta av tüfekleri üretildiğini, şimdilerde ise tabancalar, makineli tüfekler ve makineli kara toplarına kadar ulaştığını söyledi. 

Devletten piyade tüfeği üretim iznini Eylül 2013 yılında aldıklarını söyleyen Özyılmaz "Son on yılda gördüğünüz bütün bu büyük ürünleri başarıyla savunma sanayi başkanlığımızın da desteğiyle ürettik. Sahaya verdik. Geri bildirimlerle güncelliyoruz. Daha yenilerini, daha iyilerini sahaya vermeye devam ediyoruz. Bunun en büyük üyesi Sar 127MT silahımızdır. Bu silah şu an bütün platformların üzerindeki yurt dışına bağımlılığı ortadan kaldırdı. Ayrıca aynı platformların yurt dışına ihracat yaparken tedarik edemedikleri silah problemini de çözmüş olduk. Yani hem ülkemizin ihtiyacını karşılıyoruz hem ihracat yapıp ülkemize para kazandırdık." ifadelerini kullandı.

Sar 127'nin üzerindeki her mekanizma ve civatalarına varana kadar yerli üretim olduğunun altını çizen Öner Özyılmaz, sahaya istenildiği miktarda ürünün verilebileceğini belirtti.

"ESKİDEN BAKIMA GÖNDERİLİNCE 1 AYDA GERİ GELİYORDU"

Bu konulardan en önemlisinin yurt dışına bağımlılığın ortadan kaldırılması olduğunu söyleyen Haber7 Güvenlik Analisti Eray Güçlüer ise konuyla ilgili geçmişte yaşanları şöyle anlattı;

Bence en önemlisi özellikle yurt dışına olan bağımlılığın ortadan kalkması bu sayede yok parça eee eskidi, yoktu. Parçası kırıldı. Mesela o zamanlar arıza yaptığında bunu bakıma gönderirdik, bir ay sonra gelirdi. Eee düşünebiliyor musunuz? Yani bu kadar kritik bir silah. Mutlaka üst bölgelerinde olması gereken ya da monteli araçlar üzerinde mutlaka olması gereken bir silahı çoğu zaman efektif olarak kullanamıyorduk. 

Güçlüer, Sar 127'nin değiştirilebilir namluya sahip olmasının çatışmalardaki önemini "Çatışmada bunlar seri olarak kullanılması gerekiyor. O kadar yüksek enerjili bir namlu gerektiriyor ki bazen namluyu derhal çatışma ortasında değiştirmeniz lazım. Bunun için çok pratik bir çözüm üretmişler. Şuradaki tutma kabıyla birlikte çok kısa sürede birkaç saniyede değiştiriliyor" dedi. 

Sarsılmaz Genel Müdür Yardımcısı Öner Özyılmaz'dan Sar 127'nin bir buçuk kilometre etkili menzili olduğu ve altı kilometre menzili olduğunun bilgisini alan Güçlüer, önceki Amerikan silahlarının menzilinin 5 kilometre olduğunu söyledi.  

"TÜRK SİSTEMLERİ TÜRK SİSTEMLERİNE MONTE EDİLMİŞ DURUMDA"

Silahın üzerindeki optik nişangahın da Türk üretimi olduğunu öğrenen Güçlüer, "Türk sistemleri Türk sistemlerine monte edilmiş durumda. Işte gelişme böyle olur. Savunma sana Gelişme bütünleşik olarak olur. Bu optik nişangahlar, gündüz sistemlerime, gündüz sistemleri var, gece görüş sistemleri de takılabiliyor." sözlerini sarf etti.

Özyılmaz, Sar 127 MT'nin kara versiyonun dakikada 450 atım, hava versiyonunun 950-1100 atım yaptığı ve Hürkuş'un kanat altına, gerektiğinde Gökbey helikopterine, İHA ve SİHA'lara  monte edilebildiği bilgisini de verdi. 

 

Yorumlar 22 Yorum Var
  • Sivas 58 29.07.2023 13:14
    Allah devamını getirsin inşallah . Ama ihraç ettiğimiz silahları bize karşı kullanırlarsa diye korkmuyor da değilim.
  • Mehmet 29.07.2023 11:58
    Başarılar diliyorum. Allah razı olsun...
  • hasan peltek 29.07.2023 10:42
    elinize sağlık söylenecek bir şey yok gurur duyuyorum
  • Emekli asker 29.07.2023 09:31
    bu konuları sivil halkımız teknik olarak anlayamayabilir ama biz askerler için süper övünç kaynağı : şöyle basit anlatayım. hacı muratın yerine ferrarimiz var artık. ellinize yüreğinize sağlık.
  • Emekli asker 29.07.2023 09:27
    12,7 mm bu ABD yapımı uçaksavar silahlarında hiç bir zaman tam randumanlı go fıre feyyür ayarı tampon ayarı tutmazdı. tam 22 'e kadra ayarı getirirsin namlu atımı şişer, gevşetirsin atım aralığı düşer di. helal olsun size. işte yerli ve millilik bu. allah yolunuzu açık etsin.
Daha fazla yorum görüntüle