14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde büyük hezimete uğrayan, ardından 2 tur cumhurbaşkanı seçiminde ezici bir mağlubiyetle yüz yüze kalan CHP'de büyük bir koltuk mücadelesi sürüyor. 

Ana muhalefet partisi CHP'deki koltuk kavgasıysa kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

8'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilirse kamuoyuna cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını duyurduğu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise seçimden sonra CHP Genel Başkanlığına göz dikti.

Gizli toplantıların ve ses kayıtlarının afişe edilmesine kadar varan "değişim" mücadelesinde Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkanlık koltuğunda kalacağının mesajını sıklıkla dile getirirken, Ekrem İmamoğlu tarafı da CHP liderini koltuktan indirmek için bütün gücüyle çaba gösteriyor.

Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 2024 yerel seçimlerinde İBB adayı yapılacağı da konuşulan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Haber Global'deki bir programda ses getiren açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun yanında duran Sarıgül, "Gün, vefalı olma günü. Gün, birlik beraberlik günü. Gün, genel başkanımızın yanında dimdik durma ve kendisine destek verme günü" dedi.

"GENEL BAŞKANIMIZ ÖNÜNÜZÜ AÇTI, KAYBIN BAŞ SORUMLUSU SİZSİNİZ"

Sarıgül, değişim taraftarları ve Ekrem İmamoğlu'na da ağır göndermelerde bulundu.

Sarıgül, "Bugün değişim isteyen güzel kardeşlerim, aslan parçaları, yiğitler siz zaten o işin başındaydınız. Benim gibi sadece Erzincan'a mahkum olmadınız. Genel başkanımız her türlü önünüzü açtı, siz zaten bu çalışmaları yaptınız. Orada bir kayıp varsa, kaybın baş sorumlusu sizsiniz kardeşim. Başarı 'lider-kadro-proje'den geçiyor. Lider çalışıyor, liderin kadrosu olarak siz ne yaptınız? Bu çalışmalarda hiç mi kabahatiniz yok?" ifadelerini kullandı.

SARIGÜL'DEN İMAMOĞLU'NA KİNAYELİ GÖNDERME: GEL BAKALIM ASLAN PARÇASI

Sarıgül, "Siz Batman'da, Silopi'de, Yozgat'ta, Nevşehir'de, Rize'de, Trabzon'da kaç kere görev yaptınız, oralara gittiniz? Bu soruları kendinize sorun. Sadece CHP'nin güçlü olduğu İstanbul'da siyaset yapmakla siyaset olmuyor. Gel bakalım aslan parçası, Erzincan'a gel de bir selam ver bakalım nasıl oluyor bu işler? Bulunduğun makamlarda, koltuklarda konuşmak kolay." sözlerini kaydetti.

Yorumlar 58 Yorum Var
  • emre 19 04.08.2023 23:20
    Sarıgül'ün işi belli olmaz. Birde bakmışım CHP'de birilerinin üzerine yürümüş. Kolay yolu seçiyor. Rüzgara karşı kendine yön tayin ediyor ne oldu değişim partine, mucade etmek, çabalamak senin lugatinda yok galiba..
  • Almanya Ercan 03.08.2023 23:09
    Hep dabara dubara.hepsi bos laf yav.milletin akliyla alay ediyorlar,bizim bazi insanlar malesef bunlara oy veriyor hala.herkes keyfinde ,koyun can derdinde,kasap et derdinde.o etide zaten bol bol aliyor bunlar.olan millete oluyor.
  • Mehmet 03.08.2023 12:59
    İBB başkanının vazifesi BY BY Kemalin arkasını toplamak mı ? yoksa İstanbul'a Belediye başkanlığı yapmak mı? Haddindan fazla asıl vazifesini ihmal etti Kemal için.
  • Hsyn 03.08.2023 12:43
    Daha kör bile olacaklar
  • Mustafa 03.08.2023 12:16
    Kendileri parlattı şimdi gözleri kamaşıyor,
Daha fazla yorum görüntüle