Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer tahıl koridoru konusunda  "NATO bağlamında ABD ve emperyalist güçlerin Möntrü'yu uygulayan Türkiye'yi 'bypass' ederek Karadeniz'de bir güç aktarmak ve Karadeniz'i bir savaş alanı haline getirmek" dedi. Ayrıca Güçlüer, Türkiye'nin Ukraynalılaştırılmak istendiğini de ifade etti.

Dr. Eray Güçlüer Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye tahıl koridorunun akıbeti ve Kafkas bölgesindeki gelişmeleri değerlendirdi. Güçlüer tahıl koridoru konusunda farklı alternatifler üzerinde çalışıldığını söyledi.

Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer şunları söyledi:

"NATO KARADENİZ'İ SAVAŞ BÖLGESİ HALİNE GETİRMEYİ AMAÇLIYOR"

Aslında NATO Karadeniz'e geçmek istiyor. Zelenski, Karadeniz'de Rusya'sız bir denklem kurulamayacağını bilmiyor mu? Elbette biliyor. Türkiye'nin Möntrö'yü işlettiğini de biliyor. Ama Zelenski'ye söylettiriliyor. Karadeniz'de geçen sene çıkan mayınların Odessa'dan gelmediği ve bir başka üçüncü ülke taradından koyulduğu net artık. Dolayısıyla burada NATO bağlamında ABD ve emperyalist güçlerin Möntrü'yu uygulayan Türkiye'yi bay pass ederek Karadeniz'de bir güç aktarmak ve Karadeniz'i bir savaş alanı haline getirmek. Ve Türkiye'yi Ukraynalılaştırmak adına sinsi planlarını işletiyorlar. Rusya'nın elindeki 50 milyon tahılın çıkması için alternatif sistemler üzerinde çalışılabilir. Belki üçüncü ülkeler bu tahılı alır, götürebilirler. Rusya'nın elindeki tahılı dünyaya sürmesini engelleyen çok sayıda ambargo var. Rusya tahılı boğazlardan çıkarsa bile dünyaya satamıyor.  Türkiye savaş ederken Möntrö'yü farklı şekilde uygulamaması ve Karadeniz'e farklı güçleri sokmaması gerekir. Karadeniz'in güvenliği çatışmanın yayılmaması için önemli.  Türkiye'nin  gücü sayesinde bölgede huzur vardır. Zelenski'nin tek taraflı açıklaması NATO'nun Karadeniz'e davet edilmesidir.

Türkiye'nin Mönrö'yü işletmesi Rusya'nın güneyden çevrilmesini engelliyor. Türkiye daha ne yapsın? Aktif tarafsızlık ile huzuru ve barışı isteyen bir ülke. Tahıl koridorunun açılması ve bu tahılın fakir ülkere gitmesiydi binlerce insan açlıtkan ölecekti. Bazı haberler batı menşeli haberler. Ben sayın Putin'in Ağustos'da Türkiye'ye geleceğine inanıyorum. Burada Rusya'daki tahılın dünyaya açılamsı için üçüncü ülkeler üstünden çalışmalar yapıldığını biliyorum. Bu sürecün Putin'in de isteklerini karşılayacak şekilde çözülmesi ihtimalini Ağustos ayının sonuna kadar yüksek görüyorum. O tür manipülatif haberlere inanmamak gerekir.

KAFKASLARDA SON DURUM

Azerbaycan Kafkaslarda en hızlı gelişen ülke.  Kafkasların en güçlü ülkesi konumunda. Şuşa Beyannamesi bir ittifakllık anlaşmasıdır. Şunu der; "Azerbaycan'a bir saldırı olursa Türkiye yardım edecek. Türkiye'ye saldırı olursa Azerbaycan yardım edecek."  Bu iki kardeşin birbirine yardım etmesi kadar doğal ve meşru bir haktır.  Dolayısıyla biz Azerbaycansız, Azerbaycan'Da bizsiz olmaayız. Bu dostluğun gelişmesi Türkiye ve Azerbaycan'a yönelik farklı risklerin ortadan kaldırılmasına da yardımcı oluyor. 2028'e kadar bizim savaş uçağı üretme süremiz var. Emperyalist güçler bize kritik bir süreç yaşatırsa bu durumda Azerbaycan'ın elindeki savaş uçakalrı mutlaka bizimle birlikte oalcaktır. Karabağ Savaşı'nda bizim 3 F-16'mız oraya konuşlanmıştı. Aynı şekilde Azerbaycan'ın elindeki hava gücünün de İzmir'de konuşlanmasında hiçbir beis yok. Azerbaycan ile ortak savunma şirketleri olmalı. Azerbaycan'da enerji ve isan gücü çok ucuz. Fabrika kurabileceğiniz çok sayıda düz alan var. Bu imkanlardan istifa edilmeli. 

Yorumlar 32 Yorum Var
  • Haydar hko 05.08.2023 22:42
    Sen eminmisin Pakistan'daki nükleer var zannetmiyorum.eğer varmadan sahte.türkiyede zaten var nükleer abd nin incirlikte bir sürü var
  • Tırcı 05.08.2023 09:05
    TTürkiye derhal batıdan ayrılmalı bu batıdan türkiyeye hayır gelmez
  • Türk 05.08.2023 08:25
    Abd varken NATO varken düşmana ne gerek var..
  • DEMİR 04.08.2023 23:32
    ABD , Yunanistan ın Sahillerini Bir Üs Haline Neden Getirmek İstediği Belli Değilmi . NATO Kapsamında Savaş Gemileri Kara Denizde Dolaşıyor . GEMİLERDE aklı Başında Türk Gözlemciler Olmalıdır .
  • Recep 04.08.2023 23:11
    Sakin olun..Turkiyenin elinde nukleer fuze silahta var..Nerdemi.Dost ulke Pakistan saolsun..Rahat olun.
Daha fazla yorum görüntüle