Haber7

Geçen yıl Türkiye’de yayın hayatına başlayan Disney Plus platformu, 2023 yılı içerisinde Aras Bulut İynemli’nin başrolünde yer aldığı “Atatürk” dizisini yayınlayacağını açıklamıştı. Disney Plus, geçtiğimiz haftalarda  Atatürk dizisini yayın listesinden çıkardı.

Söz konusu olayın ardından Disney Plus ile anlaşması bulunan ve Atatürkçü geçinen grubu sessizliğe boğdu. 'Atatürkçü' maskesi düşen malum kesiminin sessiz kalarak 'ikiyüzlü' olarak değerlendirilen tavrı tepki çekti. 

FATİH ALTAYLI'DAN 'DİSNEY' SAVUNMASI

Disney'in Atatürk dizisini kaldırmasının ardından Altaylı, şahsi internet sitesi üzerinden hükümete saldırdı. 

Atatürk dizisini yayınlamayan platformu savunmaya geçen Altaylı, Disney Plus'a tepki gösteren AK Parti iktidarını 'Atatürkçü düşmanı' ilan etti. 

DİSNEY SAVUNMASININ ARKASINDAKİ 'DUYGUSAL' GERÇEK

Atatürk dizisini yayınlamayan platform yerine tepki gösteren hükümete yönelik saldırıya geçen Altaylı'nın bu tavrının arkasındaki 'duygusal' gerçek ortaya çıktı.

Fatih Altaylı'nın eşi Hande Altaylı'nın Disney Plus ile ilişkili olduğu tespit edildi. 

Hande Altaylı, kaleme aldığı "Şakir Paşa Ailesi" isimli yapım için Disney Plus'la anlaşma yaptığı, ayrıca Disney'e ait Fox TV'de "Woman" isimli dizi uyarlamasının senaryosunu yazdığı belirlendi.

TEPKİ YAĞINCA HAKARETE SARILDI: HELAL OLSUN DİSNEY'E!

Bu ikiyüzlü tavrın ardından Altaylı'ya tepki yağdı. 'Ekmeğini Disney'den çıkaran' Altaylı da adeta suç bastırmak için hakaret silahına sarıldı.

Eşiyle anlaşması olan Disney'e teşekkür eden Altaylı, "Diyecekler ki şimdi; 'Bak şerefsize Disney'e teşekkür ediyor.' Edeceğim. Hiç korkum yok. Benim hiçbirinizden korkum yok. Trolleri üstüme sabahtan akşama kadar salın kardeşim." ifadesinde bulundu. 

"Disney, hepinizi Atatürkçü yaptı" diyen Altaylı, şu hakaretlerle saldırıya geçti:

"Biz kırk senedir uğraştık yapamadık, Atatürk yüz senedir uğraştı yapamadı, kanunlarla olmadınız, zorlamayla olmadınız, Disney sayesinde bir gecede Atatürkçü oldunuz. Bir diziyi yayından kaldırdı veya yayınlamaktan vazgeçti, bütün ne kadar Atatürk düşmanı varsa, ne kadar alçak hain varsa, ne kadar Türkiye Cumhuriyeti'ne, Atatürk'e söverek hayatını geçirmiş şerefsiz varsa, hepsi bir gecede Atatürkçü oldu. Helal olsun Disney'e! Hepsini bir gecede Atatürkçü yaptınız, biz yapamadık."

Yorumlar 154 Yorum Var
  • Bağımsız Türk 08.08.2023 07:25
    Biz Atatürkçü olmadık, siz esas sahibinizin çıkarına ters bir tavır ortaya koyamazsınız onu bir kez daha gördük. Konunun içinde Atatürk olsa bile... Atatürkçülüğünüz de zırrrtmış.
  • Melda 08.08.2023 01:27
    Vayy! Bir de teşekkür etmiş. Önemli olan Mustafa Kemal Atatürk değil zaten! Önemli olan Atatürkçülük! Ne dedi geçen biri Atatürk bile gelse CHP'nin başına geçemez. Atatürk bile gelse bu vatan hainleri batı emperyalizmine tapinmaya devam eder.
  • BirVatandaş 07.08.2023 17:44
    Atatürk'ü kullanmaktan artık vazgeçseniz.
  • The last of ottoman 07.08.2023 14:55
    Disney ile millet Atatürkcü olmadı Atatürkcü geçinenlerin sadece Atatürk ün para üzerindeki resmini sevdiklerini ortaya çıkardığı için Disney e asıl teşekürü biz ediyoruz milletce para için ruhunu satan çakma Atatürkçü ler sizi!!!!
  • Abhaz54 07.08.2023 14:47
    Buda disneyin micy mouse u .
Daha fazla yorum görüntüle