Hayranlık mı istismar mı? Disney'in Atatürk kararına ünlüler çıt çıkaramadı

Yıllardır Atatürk bahanesiyle siyasi çıkışlar yapan ünlü simaların, ekran yüzü oldukları ABD menşeili Disney Plus’ın ‘Atatürk’ dizisini yayınlamama kararına karşı sessizliğe gömülmesi dikkat çekiyor.

GİRİŞ 03.08.2023 17:36 GÜNCELLEME 07.08.2023 13:01
Bu Habere 226 Yorum Yapılmış

Geçen yıl Türkiye’de yayın hayatına başlayan Disney Plus platformu, 2023 yılı içerisinde Aras Bulut İynemli’nin başrolünde yer aldığı “Atatürk” dizisini yayınlayacağını açıklamıştı. Geçen haftalarda sürpriz bir şekilde yerli içerikleri kaldıran platform, Atatürk dizisini de yayın listesinden çıkardı.

Sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına giren konuyla ilgili hükümet yetkililerinin sert çıkışlarda bulundu. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Müsteşarı İbrahim Kalın sürece bizzat müdahil olurken, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Disney Plus’a tepki gösterdi. Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Tarihi olayları yalan siyasetlerine alet edenlere boyun eğenler, Türk Milletinden kocaman bir ‘eksi’ aldılar.” diyerek Disney Plus’ın logosundaki ‘artı’ işaretinin ‘eksi’ olarak revize edildiği görseli paylaştı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise Disney+’ın savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verildiğini bildirdi.

SÖZDE 'ATATÜRKÇÜ' ÜNLÜLER PARAYA MI BOYUN EĞDİ

ABD’li Disney’in Atatürk dizisini yayınlamama kararıyla ilgili herkes konuşurken, ilgili ilgisiz her konuda görüş beyan eden bazı ünlü simaların sessizliği manidar karşılandı.

Disney Plus'ın Türkiye’de yayına girdiği süreçte uygulamanın ekran yüzü olan Halit Ergenç, Aslı Enver, Tarkan, Eda Ece gibi isimler ABD’li firmaya hiçbir ‘Atatürk’ eleştirisi yöneltmedi. Disney Plus’tan Recep İvedik 7 filmini yayınlayan Şahan Gökbakar da günlerdir çıt çıkarmadı.



Atatürk üzerinden AK Parti muhalifliği yapan, Diyanet İşleri Başkanı’nı dahi içerisinde onlarca ‘Atatürk’ geçen paylaşımlarla hedef alan ünlülerin söz konusu Disney olunca Atatürk hassasiyetlerinin kaybolması manidar karşılandı.

  • Tarkan, Halit Ergenç, Aslı Enver ve pek çok isim, Disney Plus’ın “Disney Etkisi” adlı reklamlarında boy göstererek yüklü miktarda reklam anlaşması yapmıştı.
     


Şahan Gökbakar, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a hakaret ettiği paylaşımında 25 kez 'Atatürk' ifadesini kullanarak Atatürkçülük pozu vermişti. Benzer paylaşımı Disney'e karşı yapamıyor...

Disney Etkisi reklamlarında yer alan Eda Ece ise dün akşam yaptığı paylaşımında bu platformun adını hiç anmayarak sadece "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin ortak sevdası, minneti, şükrü Atatürk" ifadelerini kullandı.

ŞAHAN'A MANİDAR GÖNDERME: HADİ GÖRELİM MUHALİFLİĞİNİ!

Sosyal medya fenomeni Ahmet Sonuç (Jahrein) Atatürk dizisinin kaldırılmasına çıt çıkarmayan sözde Atatürkçü Şahan Gökbakar'a göndermede bulundu. Recep İvedik 7 filmini Disney Plus'a satan Şahan Gökbakar'ın, Disney'in kararına tepkisiz kalması üzerine paylaşım yapan Ahmet Sonuç şunları söyledi:

 "Büyük muhalif! Büyük kanaat önderi! Nooldu lan? Kaçak villanda eşkıya gibi işgal ettiğin sahilde güneşlenirken rahatın mı bozulur?At bir twit? Görelim muhalifliğini!"

FATİH ALTAYLI'DAN 'TAMAMEN DUYGUSAL' TAVIR

Şahsi internet sitesi üzerinden yayınladığı son yazısında Disney konusunda hükümet yetkililerini eleştiren Fatih Altaylı'nın eşi Hande Altaylı da Disnet Plus ile ilişkili olan isimlerden.

Hande Altaylı, kaleme aldığı "Şakir Paşa Ailesi" isimli yapım için Disney Plus'la anlaşma yapmıştı. Altaylı ayrıca Disney Plus'ın da dahil olduğu yayın grubuna ait Fox TV'de "Woman" isimli dizi uyarlamasının senaryosunu yazdı.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 226
  • Taycan 9 ay önce Şikayet Et
    Mesele Ağaç degildi !!!! , Mesele Atatürk,te degilmis . Mesele Erdoğan Düşmanlığı,imiş , Nokta......
    Cevapla
  • Takipçi 8 ay önce Şikayet Et
    Mesele Erdoğan da değil ki, tamamen İslam düşmanlığı.
    Cevapla
  • Gulce gaşs 9 ay önce Şikayet Et
    Bunlar amerikanın uşağı tapıyorlar adeta oraya tabii çitlari çıkmaz yavsaklarin
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Niye çıkarsınlar adamlar parayı türkiyede kazanıyor amarikada avrupada yiyorlar orada huzurlarının bozulmalarını isterlermi.
    Cevapla
  • Fahri25 9 ay önce Şikayet Et
    Ünlülerin ağa babası amerikandır.ses cikarablirler mi?
    Cevapla
  • Yorum 9 ay önce Şikayet Et
    Para görününce sanat unutulur. Parayı veren, Düdüğü çalar. Paranının ekmeğini yiyen, onun kılıcını sallar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!