CNN Türk ekranlarında Fulya Öztürk'ün sunumuyla yayınlanan Akıl Çemberi programına Gazeteci Abdulkadir Selvi, Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer, Akademisyen Doç. Dr. Ali Murat Kırık ve Stratejist Abdullah Çiftçi konuk oldu. Uzun süredir devam eden Rusya-Ukrayna savaşının konuşulduğu programda Abdullah Çiftçi Rusya-Ukrayna savaşı ve Türkiye'ye ilişkin çarpıcı analizlerde bulundu.

Rusya-Ukrayna savaşı ve Türkiye ilişkisine yönelik dikkat çeken analizlerini paylaşan Stratejist Abdullah Çiftçi, Batı'nın PKK terör örgütü ve FETÖ gibi oluşumlarla Türkiye'ye karşı birçok kumpas kurduğunu söyledi. Çiftçi, son adım olarak Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı silahlandırılmasına dikkat çekerek, "Yunanistan'ı silahlandırıyorlar gelip tatbikat yapıyorlar. Eğer Rusya olmasa şu an direkt Yunanistan'ı üzerimize salacaklardı." dedi. 

BATI'DAKİ AKLI İYİ TANIMAK GEREKİR

Batı'daki aklı iyi tanımak gerektiğine vurgu yapan Çiftçi, "İş birliğimizi devam ettirelim ama onlara da artık biz sizi biliyoruz arkadaş. Bize bu tip abidik gubidik oyunlarla gelmeyin. Bakın PKK ile başlayan bir süreç var. En son ne oldu Hendek Savaşı, olmadı arkasından FETÖ darbe girişimi kim organize ediyor bunları? Batı. Yüzümüze ne diyorlar bizimle alakası yok diyorlar orada haklı tanımadan bu savaşın doğru yorumlanacağını düşünmüyorum." şeklinde konuştu

"RUSYA KAYBEDERSE SIRA BİZE GELECEK"

Çiftçi, Ukrayna'nın Vladimir Zelensky gibi bir tiyatro oyuncusunu devlet başkanı yapmasının çok büyük bir hata olduğunu söyleyerek "Bu savaşın kaybeden Ukrayna ve Ukrayna halkı. Nedeni de film kahramanı devlet başkanı seçtiler. Ne tarih bilir, ne jeopolitika bilir, ne gücü bilir, ne Avrupa'yı bilir, ne Rusya'yı bilir. Ütopik Batı'nın tüm söylemlerine inandı. Şimdi de NATO Zirvesi'nde bir fotoğrafı vardı. Yalnız kalan adam." ifadelerini kullandı.

Ukrayna'yı konuşurken bir sonraki adımı düşünmek gerektiğinin altını çizen Çiftçi, "Rusya kaybederse sıra bize gelecek" dedi. 

 

Yorumlar 64 Yorum Var
  • Yörük GURD 07.08.2023 13:25
    Rusya ne kazansın ne kaybetsin ; böyle oldukça iyi, savaşmaya devam etsinler.
  • maremer 06.08.2023 10:33
    "yunan askeri,yunan halkı,bu tuzağa düşecek kadar cahil değil. Bizimle savaşa girmeyi göze almazlar." demiş bi yorumcu daha 100 sene önce ülkemizi işgale kalkışmadılar mı? biz kurtuluş savaşını kime karşı yaptık?
  • Ayse 06.08.2023 09:57
    Sayin Ciftcinin bu ifadelerini gerek kamu oyu gerekse Hükümet acilen ciddiye almalidir. Evet Rusya olmasaydi kesinlikle Türkiyeye ya Yunanistan yada Ukrayna üzerinden saldiracaklardi. Rusyanin savasi Türkiyenin savasidir. Türkiye top yekün caktirmadan Rusyaya askeri ve ekonomik alanda yardimini esirgememelidir. Rusya düserse sira Türkiyeye gelecektir.
  • salih 06.08.2023 09:49
    Yorumları boş verin,yunan askeri,yunan halkı,bu tuzağa düşecek kadar cahil değil. Bizimle savaşa girmeyi göze almazlar.
  • Berk akif 06.08.2023 09:42
    Abdullah bey tespitleri çok doğru ve ayrıca kendi çok iyi bir stratejist genel anlamda çok iyi yorumları var saygılar
Daha fazla yorum görüntüle