Can Ataklı, cuma gününün tatil olmasını savunan Müslümanlara "aptal" hakaretini savurdu. Sürekli İslam düşmanı beyanatlarla adını gündeme taşımaya başaran CHP'li gazeteci konuşmasının devamında, "Ama göreceksiniz önümüzdeki günlerde yeniden laik anlayış, Atatürkçü düşünce yeniden yükselmeye başlayacak." diye tehdit dolu ifadeler kullandı.

Ana muhalefet partisi CHP'yle bağlantılı ve tanınan isimler buldukları her fırsatta laikliği kullanarak dini değerleri tahkir etmeye çalışıyor ve kin kusuyor. Muhaliflerin kanaat önderlerinden biri olan, yalan beyanatlarıyla sürekli halkı yönlendirmeye çalışan ve İslam'a olan düşmanlığıyla gündem olmayı başaran CHP'li gazeteci Can Ataklı, cuma gününün tatil olmasını savunan Müslümanları "aptal" olmakla suçladı.

CUMA TATİLİNİ İSTEYEN MÜSLÜMANLARA HAKARET: APTALLIĞIN DİK ALASI

YouTube kanalında akılalmaz sözler sarf eden Ataklı, "Bir takım saçma sapan adamlar sosyal medyada kampanya başlatıyorlar. Tam böyle sinir uçlarına dokunuyor. Bunların hepsi ham hayaldir. Böyle bir şey olmayacak. Böyle bir şey olamaz. Bunu savunmak aptallığın dik alasıdır. Sen böyle kalkacaksın Arap çöllerinde yaşayan, petrol sayesinde zengin olmuş adamların peşinden 'ben de Cuma günü tatil yapacağım' yok böyle bir şey. Burası laik bir ülke. Şu anda laikliği tümüyle belki yok ettiler. Ama göreceksiniz önümüzdeki günlerde yeniden laik anlayış, Atatürkçü düşünce yeniden yükselmeye başlayacak." diye konuştu.

MÜSLÜMANLAR NE İSTİYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığı geçtiğimiz hafta cuma hutbesinde önemli bir konuya dikkat çekmişti. Mesai saatlerinin ve ders programlarının Cuma namazı vaktine göre ayarlanmasının tavsiye edildiği hutbede, "Çalışanlarımızın ve öğrenci kardeşlerimizin en önemli farz ibadetlerinden birisi olan Cuma namazını eda edebilmelerine yardımcı olalım. İş yerlerimizdeki mesai saatlerini, okullarımızdaki ders programlarını Cuma namazının vaktine göre düzenleyelim. Unutmayalım ki ibadet özgürlüğü ve insan haklarına riayet bunu gerektirir. Bu hususta hassas davranmayanlar büyük bir vebal altına girmektedir." ifadeleri kullanılmıştı.

Yorumlar 446 Yorum Var
  • Cevat 22.08.2023 09:55
    Can Atakli hangi dinden merak ediyorum. Müslüman olmadığı kesin gibi görünüyor.
  • FARUK 13.08.2023 23:13
    İmansızlar için yaşasın cehennem
  • Serkan 13.08.2023 07:08
    Laiklik adı islam olmayan ayrı bir dindir.
  • Selim 13.08.2023 07:07
    Sen kendi sonunu düşün ömrün islamla mücadele ile geçti günahın çok fazla birikti. Yaşlandın bir ayağın çukurda. Eğer Allah kalbini mühürlediyse o mührü açacak kimse yok. Mahşerde kim dost kim düşman çok iyi anlayacaksın ama nafile. Hala nefes alabiliyorken yüzünü Allah'a dön. Dönmiycen mi? O halde kendi düşen ağlamaz.
  • Ahmet 13.08.2023 06:31
    hayata en güzel yaşam islam yasasına göre yaşamaktır
Daha fazla yorum görüntüle