14-28 Mayıs seçimlerindeki ağır hezimetin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile kapalı kapılar ardında kirli pazarlıklar yapan PKK'nın siyasi uzantısı HDP, diğer ortakları gibi büyük bir çırpınışın içerisine düştü.

TERÖRİSTBAŞI ABDULLAH ÖCALAN İÇİN "ÖZGÜRLÜK" ÇAĞRISI YAPTI!

Pervin Buldan ve Mithat Sancar, partilerinin olağanüstü kongresinde aday olmayacaklarını daha önce duyururken, bugün yapılan kongrede, Eş Genel Başkanlıklara Sultan Özcan ve Cahit Kırkazak seçildi.

Pervin Buldan kongrede yaptığı konuşmada, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için bir kez daha özgürlük çağrısı yaptı. Buldan, teröristbaşı Öcalan'a uygulanan tecriti mutlaka yıkacaklarını öne sürerek, "İmralı'da sayın Öcalan'a tecrit uygulayan devlet şunu iyi bilsin ki çözümün ve barışın yolunu asla tıkayamazsınız." sözlerini sarf etti.

BULDAN'DAN ALÇAKÇA SÖZLER: MUTLAKA YIKACAĞIZ

Buldan, "Sevgili arkadaşlarım, mutlak tecrit karşısında kararlı bir biçimde mücadelemizi yürüteceğimizin sözünü bir kez daha bu kürsüden vermek istiyorum. İmralı'da sayın Öcalan'a tecrit uygulayan devlet aklı şunu iyi bilsin ki çözümün ve barışın yolunu asla tıkayamazsınız. Biz tecriti mücadelemizle mutlaka yıkacağımızın sözünü bir kez daha halklarımıza vermek istiyoruz. Çünkü burada en büyük kanalın barışta ısrar eden halkımız olduğunu biliyoruz. Barışta ısrar eden bir halka karşı tecrit uygulamayı asla kabul etmiyoruz." dedi.

Kongrede, tek liste halinde yapılan seçimlerde Sultan Özcan ve Cahit Kırkazak, kayıtlı 904 delegenin yeterli çoğunluğunun oyunu alarak Eş Genel Başkanlıklara seçildi. Kongrede ayrıca Parti Meclisi, Merkez Disiplin Kurulu ve Uzlaşma Kurulunun asil ve yedek üyeleri de belirlendi.

Yorumlar 152 Yorum Var
  • ayse 30.08.2023 10:35
    Fasist terörere nerye kadar mecliste barinma demokrasinin bu kadarinna pes
  • siirtli hayrettin 29.08.2023 17:55
    bunlar milli güvenlik sorunudur devlet gerekeni yapmalı böyle demokrasi olmaz
  • sinan 29.08.2023 14:09
    Baska devlet böyle konusan terör destekleyen meclisde degil ömür boyu muhabet hapsinde bu ne demokrasiymis bu ne genislik
  • apti 29.08.2023 10:44
    Böyle konusana mass bile veriliyor biz konusak böyle?
  • vatandas 29.08.2023 07:44
    Türkiye ne lerle ugrasiyor
Daha fazla yorum görüntüle