Türk savaş gemilerinin, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Gazimağusa ve Girne kentlerindeki limanlara ziyaret gerçekleştireceği öğrenildi. Türk savaş gemilerinin KKTC'ye gideceğinin açıklanmasının ardından durumu Ülke Tv ekranlarında değerlendiren Haber7 Güvenlik Analisti Eray Güçlüer bu durum GKRY ciddi bir mesaj olduğunu söyledi. 

"AKILLI DURUN EZERİZ"

Türk savaş gemilerinin sahip olduğu teknoloji ve Türk harp sanayisinin erişmiş olduğu noktaya dikkat çeken Güçlüer, "Türk savaş gemilerinin 30 Ağustos'ta buraya gelmesi "akıllı durun ezeriz" mesajıdır." dedi. Türkiye'nin yerli olarak ürettiği Tayfun ve diğer uzun menzilli füzelerin olduğunu ifade eden Güçlüer, Türkiye'nin "Bu füze sistemleri ve teknolojik olarak donanmış olan donanmamızın gemilerinin buraya gelmesi; Burnunuzun dibindeyiz KKTC'deki soydaşlarımızın bekası hiçbir zaman hiç kimsenin elinde değildir. Biz buradayız, hep birlikteyiz güçlüyüz. Zaten Kuzey Kıbrıs Türk Barış Gücü askerlerimiz de orada akıllı durun." demek istediğini belirtti. 

"DİMYAT'A PİRİNCE GİDERKEN ELİNİZDEKİ KIBRIS'TAN OLMAYIN"

Olası bir durumda GKRY askerlerinin ne yapacağının bilindiğini söyleyen Güçlüer, "Heralde bunu dinliyorlardır. Adamların ben manevra planlarını anlattım yani. Tutupta harekat planlarına bakmama gerek yok zaten ne yapacaklarını tahmin ediyoruz. Biz okuyabiliyorsak heralde başkaları da okuyodur. Dolayısıyla hata yapmayın yani Dimyat'a pirinçe giderken elinizdeki Kıbrıs'tan da olmayın." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar 57 Yorum Var
  • Dede 31.08.2023 01:34
    Nükleher şart piyonları kullanarak ilkeyi çökertir abd kasada para yok .ama rumlar uzun savaşamaz çökerler yardım gelmeden 1000 tane siha saldırmalıyız işler vurul malı yunanistandan gelen destek uçakları vurulmalı ama 50 sene geriye gideriz
  • Cafer 30.08.2023 23:55
    Nota gönderirsek görürler günlerini
  • salih 30.08.2023 12:01
    Rumlar dan çok içimizdeki mallara battı.merak etmeyin hepinize yeter. nede olsa osmanlı,barbaros torunları.
  • fikri 30.08.2023 11:15
    24 saatte biter iş
  • Misafir 30.08.2023 10:13
    Savaş gemilerı ordaki değil burdaki rumları rahatsız etmiş
Daha fazla yorum görüntüle