Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır ve BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Ankara'daki TEKNOFEST alanında CNN Türk ekranlarında açıklamalarda bulundu.

"FESTİVALDEN SONRA UÇACAK"

"Bayraktar TB3 festivalden sonra inşallah uçacak. Türkiye havacılıkta oyun kurucu ülkeler arasında. Kızılelma 2024’te seri üretimde olacak" diyen Bayraktar, "Kısa pistli gemilere inip kalkabilen bir SİHA olması. Şuan Amerika ve İsrail ile yarışımız devam ediyor. Bizden sonra onlar da yapacaklarını açıkladılar. Çünkü bu yeni bir konsept. Bakalım ilk kim uçuracak. Hassas iniş yapması gerekiyor. Tümüyle otomatik bir şekilde inecek. Çünkü daracık bir pistten bahsediyoruz. Kısa bir pistten bahsediyoruz. Ve hareketli bir pistten bahsediyoruz. Yani hem dalgalardan dolayı hem de geminin hareketinden dolayı... Yarış devam ediyor. Kısa pistli gemilere iniş kalkış yapabilecek. Ve gemilere bir anlamda açık denizlerde binlerce kilometrelik keşif imkanı sunmuş olacak. Bu tarz bir keşif hava aracı şu anda dünyada yok. Hem sabit kanatlı olsun, hem oturduğunuz yerden binlerce kilometre öteye götürün ve gözetleyin hem de mobil bir platform üzerinden yok. O yüzden bir anlamda deniz havacılığında yeni bir çığır açacak" şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar 62 Yorum Var
  • selim ileri 01.09.2023 15:00
    Allah benim ömrümden alsın da sana versin büyük adam!
  • Ali aksoy 01.09.2023 14:45
    Yahu bilinmesi ve gerçekleşmesi muhakkak olan,türkiyemizin kaybetmemesi için,yok olmamak için...inandirici olmasi başkalarini yok edebilecek sevyeye gelmesi şart!yaptigimiz silahlar ne için kimler için.
  • Nevşehir 01.09.2023 14:39
    Rahmetli dede oğlum işi severek yap severek yaparsan allah yardım eder derdi allah Selçuk Bayraktar yolunu açık etsin
  • Kürşad tigin 01.09.2023 14:26
    Allah üreten tasarlayan çalışıp didinen herkesten razı olsun biz birlikte daha güçlüyüz içimizdeki devlet millet düşmanlarına inat durmadan yola devam edicez!
  • Misafir 01.09.2023 13:10
    Maşaallah. Rabbim koru.
Daha fazla yorum görüntüle