AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, katıldığı bir televizyon programında, Halk Ekmek Fabrikası'nda yaşanan rüşvet olayını belgeleri ile ispatlarken Yavaş'a da istifa çağrısını yeniledi ve istifaya davet etti.

Olaya ilişkin CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Halk Ekmek Fabrikası’na müfettiş gönderilirken, Yavaş konunun savcılığa intikal ettiğini duyurdu. AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’ında konuya tanıklık etmesini isteyen Yavaş’a Özcan, katıldığı bir canlı yayında belgeleri ile cevap verdi. Özcan, "Yavaş işin içinden çıkmak için beni de tanık olarak göstermiş. Göstersin ben şeref duyarım. Ankaralıların hakkını söke söke, sonuna kadar savunurum" yanıtını verdi.

"BİZİM İDDİAMIZ GERÇEK OLMASA ZATEN MÜFETTİŞ GÖNDERİLMEZDİ"

Hakan Han Özcan "Halk Ekmek Fabrikası’nda yaşanan skandalı kendileri zaten müfettiş göndererek kabul ettiler. Bizim iddiamız gerçek olmasa zaten müfettiş gönderilmezdi. Durumdan rahatsız olup savcılığa başvurulmazdı. Yavaş işin içinden çıkmak için beni de tanık olarak göstermiş. Göstersin ben şeref duyarım Ankaralıların hakkını söke söke, sonuna kadar savunurum. Biz iktidar partisiyiz. Ben AK Parti’nin Ankara İl Başkanıyım. Belgelerle konuşurum" sözlerini kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde Ankara Halk Ekmek Fabrikası’nda işe girmek isteyenlerden rüşvet alındığını söyleyen AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, katıldığı canlı yayında skandalı belgeleri ile ispatladı.

RÜŞVET VEREREK 200 KİŞİ İŞE ALINDI

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında CHP'li ABB’nin iştiraki olan Halk Ekmek Fabrikası'nda çalışmak isteyen insanlardan rüşvet alındığını söyledi. Rüşvet vererek 200 kişinin işe alındığını belitti. Özcan'ın ortaya çıkardığı rüşvet skandalı Ankara'yı sarsarken Yavaş, apar topar konunun araştırılması için müfettiş gönderdi. Yavaş daha sonra konunun savcılığa intikal ettirildiğini söyleyerek konunun gerçekliğini kabul etmiş oldu. Ayrıca Yavaş, Özcan'a tanıklık etmesi için çağrıda bulundu. Yavaş'ın çağrısına katıldığı canlı yayında cevap veren Özcan, yaşanan büyük skandala dair belgeleri de paylaşarak Yavaş'a istifa çağrısı yaptı.

"YAVAŞ SİYASETİ ADLİYE KORİDORLARINA ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR"

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, "Halk Ekmek iddiamız var. Zaten müfettiş göndererek bu iddiamızı kabul ettiler.  Durumdan rahatsız olup savcılığa başvurulmazdı. Yavaş işin içinden çıkmak için beni de tanık olarak göstermiş. Göstersin ben şeref duyarım Ankaralıların hakkını söke söke, sonuna kadar savunurum. Ankaralı hemşerilerim rahat olsun. Biz bedel ödemeye hazırız. Yavaş adliye koridorlarına çekmeye çalışıyor siyaseti. Biz vatandaşımızın hakkını adliye koridorlarında da savunuruz. Biz bu gelenekten geliyoruz. Allah’a hamt olsun geçmişte de bükülmedik şimdi de bükülmeyiz." diye konuştu.

"YAVAŞ ARTIK KAÇMASIN, GENEL MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALMAKLA İŞ BİTMEZ"

Ben günlerdir bilerek belge çıkarmadım ortaya. Yavaş'ın bir adım atmasını bekledim. Kendileri bir adım atamadı bot hesaplardan bize saldırdılar. Bütün belgeler bizde. Biz iktidar partisiyiz. Ben AK Parti’nin Ankara İl Başkanıyım. Belgelerle konuşurum. Burada bize vatandaşımız da geliyor, orada çalışan mağdur olan insanlarda geliyor. Biz bunları sonuna kadar takip ediyoruz. Vatandaşımızın ve orada çalışan personelin hakkını sonuna kadar savunacağız. Biz boş iddialarda bulunmayız. Bizi madem tanık olarak gösterdi Yavaş, belgelerimizi mahkemeye sunarız. Belediyenin yaptığı açıklamaya çok komik bir savunmadır. Çalışanlar da var. Geçmişe dönük onları da çıkardılar ki iş sekteye uğramasın. Kendilerini dürüst göstermek için çabalıyorlar ama Yavaş kendi görevlendirdiği personelden sorumludur. ‘Ben onun gözünün yaşına bakmam’ demekle kurtaramazsın. Sorumluluğunu bileceksin. Halk Ekmek Genel Müdürü’nün görevden alınması ile bu iş bitmez. Ben ‘bunlar doğru değilse ben istifa ederim dedim. Ama doğruysa Yavaş istifa etsin dedim’ Yavaş artık kaçmasın. Yiğit meydanda gerek. Erdemli olsun" şeklinde konuştu.

Yorumlar 62 Yorum Var
  • Misafir 02.09.2023 12:15
    Hiç bir yönetim bu ülkenin gelecegini çalamaz, kim neyaptıysa gereken cezayı verip o kodese atmalı, kim ne yiyorsa zıkkım olsun , Allah kimseye yedirtmesin, haklarımızı kimseye helal etmiyorum
  • Emo 02.09.2023 11:32
    Keşke herşeyi bu şekilde inceleseniz tabi mevcut hükümetide
  • Rmzn 02.09.2023 11:00
    Belge var Ceza Yok Başkanlığa devam. Oh Ne ala.
  • yahya 02.09.2023 09:59
    dava açın yıpransın.
  • istanbullu 02.09.2023 09:47
    doğruca mahkemede dava açın, elinizdeki delillerle. ne demek istifa, varsa rüşvet, hapse, istifa az gelir. verin hemen savcılara, geyik yapmayı bırakın. mahkemeden cezasını almalı kardeşim.
Daha fazla yorum görüntüle