Ülke TV ekranında yayınlanan "Gündem" programına konuk olan Emekli Jandarma Kurmay Albay ve Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer gündeme dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Rusya-Ukrayna savaşına dair değerlendirmelerde bulunan Güçlüer, 2014 yılında ABD ve İngiliz Özel Kuvvetlerinin Ukraynalıları şehir savaşları için özel olarak eğittiğini söyledi.

"SAVAŞMAK İSTEYEN TARAF UKRAYNA"

"Ukrayna'da barış olmaz" ifadelerini kullanan Güçlüer, "Savaşmak isteyen taraf Rusya değil artık. Ukrayna barış yapmak istemiyor. Rusya şuan dese ki, 'Donbas'ı da veriyorum. Kırım'ı da veriyorum. Buna bile razı olmazlar." ifadelerini kullandı.

İŞTE ABD'NİN ASIL SURİYE PLANI

Öte yandan ABD'nin yeni Suriye planına dair önemli açıklamalarda bulunan Güçlüer, Amerikan'ın "Esad rejiimini değiştirip kendi kontrollerine alarak bölgedeki aktörlerle savaştırmak" isteyeceğini vurguladı. Yeni bir Ukrayna'yı Suriye'de hedeflediğini söyledi.

Suriye'de, Türkiye dahil 3 büyük aktörün arasını açacak planların hayata geçirileceğinin altını çizen Güçlüer'in ilgili analizi şöyle:

"Özellikle Türkiye, Rusya ve İran arasında olası provokasyonlara karşı daha dikkatli olmamız gereken zamana girdik. Esad'ın kontrolündeki Dürzilerin yaşadığı yerlerde çok sayıda isyan var bastırılamıyor."

Yorumlar 22 Yorum Var
  • Derler 05.09.2023 11:41
    arada muhalefet farkı var, onlar yapınca muhalefet ülkelerinin menfaati için ses çıkarmıyor yada çıkartamıyor, biz de ne işimiz var oralarda deniyor ve maalesef bu yöneticiler teröristler ile ortaklık yapıyor chpkk.
  • Ahmet 05.09.2023 11:07
    Bir nehirde iki balık kavga ediyorsa, oradan az önce uzun bacaklı bir İngiliz geçmiştir. -Kızılderili Atasözü-
  • Misafir 05.09.2023 11:01
    Birakin amerikayi ingiltereyi bunlar hep boyle olmüş asil terorü bunlar yapar halklar uyansin bunlarin peşinde giden sonu feleket olur
  • Mahmut 05.09.2023 10:13
    En tehlikeli ülke ingiliz amerikanın arkasında yani perdenin arkasında fitne yayıyor
  • DEMİR 05.09.2023 10:09
    İngilizlere Uzun Bacaklı Lakabını Boşuna Takmamışlar . İngilizleri Bölgeden Çıkarmak için İlk Aşaması Kıbrıs taki Üsleri Kapakmakla Başlar . Dünyada Toprak Kaybetmeyen Yeni Sömürgeler Kazanan İki Ülke Rusya ve İngiltere .
Daha fazla yorum görüntüle