Gerze'de bir eve giren çok sayıda yarasa itfaiye ekipyerine zor anlar yaşattı.

Sinop’un Gerze ilçesinde açık bırakılan camdan eve giren yarasalar ev sahibine korkulu anlar yaşattı. Yarasalar itfaiye ekiplerince güçlükle çıkartılabildi.

Edinilen bilgiye göre; ilçe merkezi 19 Mayıs Mahallesinde şok manzarayla karşılaşan ev sahibi, bir süre yarasaları çıkarmayı denedi. Ev sahibi, yarasalar dışarı çıkmayınca itfaiye ekiplerine haber verdi.

Eve gelen Gerze Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli, yaptıkları uzun uğraşlar neticesinde yarasaları tek tek evden çıkarmayı başardı. Çalışma sırasında itfaiye ekipleri oldukça zor anlar yaşadı. 

İlçede başka evlere de yarasaların girdiği belirtildi.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • coban 07.09.2023 16:07
    disarisi aydin oldugu icin cikmak istemezler.. odadan cikarmak icin odayi disaridan daha cok aydinlatmak gerekirdi belki.. odanin icinde birkac tane yüksek isik sacan lambalar calistirilsaydi pencereden disariya dogru daha istekli kacarlardi diye düsünüyorum..
  • FaTiH 07.09.2023 15:44
    Taktik yanlış. geniş bir çarşafı odanın kenarından aynı duvara asılı gibi tutarak pencereye doğru yürüyecekler. aynı duvar üstlerine geliyormuş gibi olur, böylece hepsi pencereye doğru yönelir ve uçup giderler...
  • Takipçi 07.09.2023 13:50
    Hayvan kurtarma görevlerine de itfaiye bakar. Dünyada böyle belki sen bilmeyebilirsin
  • Ail 07.09.2023 13:48
    Perdeyi çekmiş içeriyi karanlık yapmış yarasa nereye çıkar tam tersi olsunki karanlığa gitsin
  • Murat 07.09.2023 13:38
    Her sene yavrulama mesiminde Temmuz ayında evin çatı aralarına yavru yaparlar.Yavrular uçmaya hazır olunca gittiler.Her sene Temmuzda bizdeler.Bu sene 50 tane saydım günlük .3 sene önce çatı arasında yaklaşık 100-150 adet vardı. Bir gece sansar saldırdı , o zaman kaçtılar.
Daha fazla yorum görüntüle